naar top
Menu
Logo Print

Laserline wint Laser Technology Innovation Award

Prijs voor de ontwikkeling van een multi-spot module
magazine

Het Duitse bedrijf Laserline heeft in Duitsland de Laser Technology Innovation Award gewonnen in de open prijscompetitie. Teamvertegenwoordiger Dr. Axel Luft mocht op 2 mei het prijzengeld van 10.000 euro ontvangen in het stadhuis van Aaken. De jury, samengesteld uit 8 internationale experten, verkoos Laserline tot winnaar voor de innovatie Multi Spot Modules om samenvoegingsprocessen te verbeteren dankzij op maat gemaakte spot geometrieën. Het innovatieve werk van het team bestaat uit de ontwikkeling van een multi-spot module die het voordeel biedt van een traploos instelbare en robotgestuurde stroomverdeling die een hogere kwaliteit en kostenefficiëntere materiaalverwerking mogelijk maakt, zoals het verbinden met diodelasers in industriële massaproductie.
De tweede plaats was voor het team van Dr. Gerald Jenke voor hun werk aan Multi Parallelle Ultrasnelle Laserablatie voor grootschalige ultra precisie productie. Het Spaanse team van Dr. Alejandro Bárcena vervolledigde het podium met het werk RAIO DSS: een dynamisch bundelcontrolesysteem met hoge flexibiliteit voor lasertoepassingen op het gebied van warmtebehandeling en aanverwante toepassingen met een hoog vermogen.
De Innovation Award Laser Technology is een Europese prijs die om de twee jaar wordt uitgereikt door de verenigingen Arbeitskreis Lasertechnik e.V. en het Europese Laser Instituut ELI. De prijs kan worden toegekend aan een individuele onderzoeker of aan een hele projectgroep. De wetenschappelijke en technologische projecten moeten gericht zijn op het gebruik van laserlicht bij de materiaalverwerking of de productiemethoden voor laserlicht en moeten ook een aantoonbare commerciële waarde hebben voor de industrie.