naar top
Menu
Logo Print

Kennametal maakt diep-uitdraaien gemakkelijk

Trillingsvrij draaien met ‘plug-and-play’-systeem
magazine

Kennametal heeft een nieuw systeem tegen trillingen ontworpen. Het nieuwe systeem biedt het meest effectieve anti-ratelmechanisme en ook een uitgebreid assortiment van verwisselbare plaathouders en schachtmaten. Het opheffen van trillingen en trillingsfrequenties verlengt de standtijd van het gereedschap aanzienlijk en heeft een positief effect op de afwerking van onderdelen. Wanneer gereedschappen langer meegaan, kunnen ze zwaarder worden belast, met aanzetsnelheden, snijsnelheden en snedediepten.
Kennametal's nieuwe trillingsvrije binnendraai systeem beroemd zich op een aantal technologische verbeteringen die een “plug-and-play”-werking mogelijk maken. Een reeks verwisselbare koppen met schroef- en hefboomachtige klemmechanismen in positieve en negatieve spaanhoek configuraties.
“Het belangrijkste om te weten over de nieuwe bar is dat het plug-and-play is", zegt Sam Eichelberger, producten-ingenieur. "Er is helemaal geen noodzaak voor instellen of aanpassingen."
Een aantal functies van het trillingvrije systeem zijn: een vertande, schroefverbinding aan het einde van de baar, die veilig een verscheidenheid aan soorten en maten van verwisselbare gereedschappen klemt. De koppen zelf zijn ontworpen met een kortere lengte en lichter gewicht dat voor meer stabiliteit zorgt en bijdraagt aan de verbeterde prestaties van het uitdraaigereedschap. Ze zijn ook van koelvloeistof kanalen voorzien om een stroom hogedruk-koelmiddel precies te richten waar het nodig is. Het resultaat is probleemloze spaanbeheersing samen met maximale koeling in de snijzone.
Eichelberger: "De boorbaren zijn zowel trillings- als onderhoudsvrij. In de baar zit een massa die wordt ondersteund door een paar elastische steunen, en waarbinnen een dempingsvloeistof zit. Deze massa trilt op een vooraf bepaalde frequentie tijdens het bewerken, waardoor de natuurlijke frequentie van de boorbaar eromheen wordt verzwakt om trillingen te onderdrukken.”

KENNAMETAL BELGIUM

KENNAMETAL BELGIUM

+3280081372
+3242482814