naar top
Menu
Logo Print

Groei verspaningsbranche daalt in december

Groei vrijwel hetzelfde als totale industrie
magazine

Inkoopmanagers van de verspaningsindustrie waren in december minder positief over de groei van de branche dan in november. Dat blijkt uit de laatste meting van de MCB Verspaningsindex. In november kreeg de branche nog een indexscore van 61,9, in december was die gedaald naar 57,7 (een score hoger dan 50 betekent groei).
In vergelijking met november ontwikkelde de productie zich veel minder positief en denken de inkopers ook minder positief. Bovendien waren de levertijden veel korter. De voorraden van het eindproduct zijn vrijwel hetzelfde gebleven en over de werkgelegenheid wordt er positiever gedacht.
De inkoopprijzen, die geen onderdeel van de totale Verspaningsindex zijn, zijn vrijwel hetzelfde gebleven volgens de inkopers ten opzichte van november.
In vergelijking met de totale industrie in december is het productieniveau van de verspaningsbranche minder goed dan in de industrie. Ook het orderniveau is minder goed. De voorraadniveaus zijn ongeveer hetzelfde. Over de werkgelegenheid denken de inkopers van de verspaningsbranche positiever dan de totale industrie.
Ten slotte zijn de inkoopprijzen in de verspaning relatief lager dan in de totale industrie.

MCB

MCB

+3242396611
+3242638921