naar top
Menu
Logo Print

Verspaningsindustrie minder positief in november dan in oktober

Situatie is wel veel beter dan de totale industrie
magazine

Uit de meest recente meting van de MCB Verspaningsindex blijkt dat inkoopmanagers in de verspaningsbranche in november minder positief zijn over de groei dan in oktober (indexscore 61,9 voor november versus 64,1 voor oktober). De branche ontwikkelde zich in november echter wel veel beter dan de totale Nederlandse industrie (56,1).
Een score hoger dan 50 betekent ‘groei’, wat dus het geval is in de verspaningsindustrie (61,9) en de totale Nederlandse industrie (56,1).
In vergelijking met de totale industrie in november was het productieniveau in de verspaningsindustrie en het orderniveau veel beter. Daarnaast denken de inkopers van de verspaningsindustrie veel positiever dan de totale industrie en zijn de levertijden van de leveranciers veel langer. De voorraadniveaus in de verspaning zijn in november vrijwel hetzelfde gebleven als in oktober.
De inkoopprijzen, geen onderdeel van de totale Verspaningsindex, zijn in de Verspaning relatief flink lager dan in de totale industrie. De MCB Verspaningsindex wordt elke maand uitgevoerd bij ruim 100 inkopers die werkzaam zijn in de verspanende industrie.

MCB

MCB

+3242396611
+3242638921