naar top
Menu
Logo Print

ROLLFEED® TURNING-PROCES: DRAAICYCLUSTIJDEN TOT 95% KORTER

Indexeerbaar wisselplaatje verwerkt tot drie componentzijden in één beweging

Wat is het geheim achter het succes van efficiënte draaiprocessen, vooral voor complexe componenten? Een van de belangrijkste antwoorden op die vraag is: het aantal verwerkingsstappen moet verminderd worden. Bij Vandurit hebben hun gereedschapsspecialisten de dynamiek van deze aanpak gedemonstreerd met hun nieuwe 'rollFEED® Turning'-proces. Een speciaal ontwikkelde indexeerbare wisselplaat rolt met behulp van een aangedreven unit over de component en verwerkt tot drie componentzijden in één beweging. Dat zorgt voor 95% kortere cyclustijden en een sterk gereduceerd gereedschapsgebruik.

RollFeed geometrie

Links: 3-zijdige bewerking met rollFEED® T-geometrie T
Rechts: 2-zijdige bewerking met rollFEED® X-geometrie X

ROLLFEED®

Leiden complexe componenten tot ingewikkelde draaiprocessen? Dat is vaak het geval: om veeleisende geometrieën te bewerken, vertrouwen ze vaak op twee of drie opeenvolgende draaiprocessen of gecombineerde draaislijpprocessen. Dat betekent dat verschillende gereedschappen of processen worden gebruikt en dat er onproductieve stilstandtijden optreden. "De vraag was dan ook duidelijk: is er een soort holistisch draaiproces mogelijk, waarbij slechts één gereedschap snel, precies en economisch volledige binnen- of buitencontouren kan produceren?", vertelt Maurice van den Hoonaard, algemeen directeur van Vandurit in Leverkusen. Hij ziet die vraag als startpunt voor de ontwikkeling van de nieuwe draaitechnologie rollFEED®. "Als antwoord hierop hebben we het klassieke draaiproces volledig heroverwogen en een beslissende stap gezet: een derde as, die ook achteraf kan worden gemonteerd, maakt nu een rolbeweging mogelijk van de contour van het wisselplaatje tijdens het draaien."

INSTELLING MACHINE WIJZIGEN

De details laten zien hoe effectief het draaien met rollFEED® is en hoe eenvoudig deze technologie op alle machinetypes kan worden toegepast.
Slechts enkele elementen veranderen de instelling op ingrijpende wijze. Bij draaibanken met twee assen zijn dat in principe de rollFEED®-eenheid en het rollFEED®-wisselplaatje. Zo wordt het apparaat bijvoorbeeld als aangedreven gereedschap op een turret of revolver gebruikt en fungeert het als derde as waarmee het gereedschap tijdens de bewerking wordt gedraaid.
De bestaande X- en Z-assen compenseren de middenoffset. "Als de machine geen turret voor aangedreven gereedschappen heeft, wordt deze instelling eenvoudig aangevuld met een extra console met servomotor en integratie in de CNC-besturing. En voor bewerkingscentra, multitaskingmachines of draai/ freesmachines met een derde as hebben we zelfs helemaal geen eenheid nodig. Dan is enkel een gereedschapswissel nodig", voegt van den Hoonaard toe. Het tweede kernelement is altijd het rollFEED®-wisselplaatje: dit heeft een speciaal ontwikkelde geometrie, waardoor het over het werkstukoppervlak kan rollen tijdens de innovatieve 3-assige beweging. Zo wordt de contour van het volledige wisselplaatje als snijkant op het werkstuk uitgerold. In dat geval verplaatst het bevestigings- of tangentensnijpunt zich over de volledige contour van de indexeerbare wisselplaat.

Bezoek Vandurit op Youtube

ROLLFEED TURNING

Met de speciale wisselplaten van Vandurit uit Leverkusen, Duitsland, kunnen onderdelen sneller gedraaid worden. Dankzij het gereedschap kan de gebruiker tot drie zijdes in één beweging bewerken. Dit resulteert in kortere cyclustijden en een lager gereedschapsverbruik. Het rollFEED® systeem kan bovendien gemonteerd worden op de meest voorkomende verticale en horizontale bewerkingscentra.

Bekijk de video van het rollFEED® Turning-proces van Vandurit op YouTube.

Levensduur en gereedschapsverbruik

Dit basisprincipe leidt tot een heleboel technische voordelen. Eerst en vooral verloopt het rollFEED®-procedé (in één beweging) over maximaal drie componentzijden. Bij het bereiken van een hoek gaat de bewerking gewoon door aan de naastgelegen kant van het werkstuk. Dat is tot 95% sneller dan bij een driedelig draaiproces met verschillende gereedschappen of gecombineerde draai-/ slijpprocessen.
Foto RollFeedTen tweede wordt de volledige contour van het indexeerbare wisselplaatje gebruikt tijdens dit afrolprincipe. Dat verlengt de levensduur van de wisselplaten en verlaagt het gereedschapsverbruik tot 95%. Ten slotte 'rolt' het gereedschap precies tot in de hoeken. Indien gewenst, kunnen draaivrije oppervlakken worden gegenereerd.
Omdat de geïntegreerde bewerking altijd met slechts één wisselplaat wordt uitgevoerd, wordt ook het aantal gebruikte gereedschapsvarianten gereduceerd en zijn vele gereedschapswisselingen niet meer nodig, wat de kosten verder drukt.

ONDERDEEL- & MACHINEFABRIKANTEN

Tot 95% sneller, beduidend lager gereedschapsverbruik en nog preciezer - wie profiteert er van deze kwantumsprong in het draaien? "Het proces kan worden toegepast in een breed scala aan toepassingen, van algemene staaltoepassing en gietijzer, gesinterd metaal en hardbewerking, in nabewerking tot zware bewerking en dus in alle industrieën", legt van den Hoonaard uit. "In de retrofitsector kunnen bijvoorbeeld tweeassige draaibanken worden aangepast of verbeterd. Tegelijkertijd richt Vandurit zich ook op machinefabrikanten met het oog op de ontwikkeling van nieuwe bewerkingsmachines."
“Daarom bestaat er reeds een exclusieve samenwerking met EMAG voor nieuwe verticale pick-updraaibanken met een spankopdiameter tot 500 mm. We kunnen machinebouwers nu uitrusten met alle andere draaitechnieken en grotere klauwdiameters voor verticale draaibanken", aldus van den Hoonaard.

MEGA CNC TOOLS

MEGA CNC TOOLS

MECHELENSTRAAT 3
5144 EA WAALWIJK
+31416760790
-