naar top
Menu
Logo Print

COMPACTE PLOOIBANK GEEFT MEER MOGELIJKHEDEN

De FXbend van Euromac biedt Dimatec exact wat het nodig heeft

Van een idee naar een volwaardig product: bij Dimatec ziet men geen probleem, maar een opportuniteit. Het Affligemse bedrijf neemt al jarenlang het volledige productieproces op zich om een product voor zijn klant te bekomen. Daar hoort uiteraard ook een modern machinepark bij. Zo schafte Dimatec zich enkele jaren geleden een Euromac FXbend 1547 elektrische plooibank aan. “De machine paste perfect in wat we nodig hadden”, klinkt het bij zaakvoerder Dirk Matthijs.

DIMATEC

De FXbend 1547
De FXbend plooit voor Dimatec inoxplaten met een dikte van 1 millimeter

Dimatec werd in 1988 opgericht door zaakvoerder Dirk Matthijs. De Vlaams-Brabantse firma begon als een eenmanszaak die vooral toonbankdisplays in kunststof maakte, maar al snel groeide ze uit tot een nv, die momenteel werk biedt aan 22 mensen.

“We zijn vooral gegroeid toen we voor het tabaksbedrijf Marlboro een verdeelkast moesten produceren die aan de kassa’s in grootwarenhuizen moesten staan. We deden dit eerst in toelevering, later zijn we de metalen versies zelf gaan maken. Sinds een twintigtal jaar nemen we het volledige productieproces voor onze eigen rekening: dat gaat van het uitdenken, ontwerpen en 3D-tekenen tot het maken van prototypes en de metaalbewerking. We zijn dus geen toeleverancier zonder product. We werken business-to-business en leveren voor heel uiteenlopende industrieën, zoals retail, bouw en openbaar vervoer. Hiervoor werken we ook met heel wat verschillende materialen, zoals kunststof, metaal en hout.”

VERSCHILLENDE ACTIVITEITEN

De activiteiten die Dimatec doet, zijn zeer variërend: ze hebben een zeer divers machinepark. Het bedrijf doet onder meer aan ponsen, plooien, laseren, buizenbuigen, draadbuigen, kunststoflasersnijden, draaien, frezen en lassen, en heeft dan ook voor iedere activiteit een machine staan.

Een van die machines die er staan, is een Euromac FXbend 1547 elektrische plooibank. “Die hebben we een drietal jaar geleden aangekocht. We hadden toen nood aan een machine die inoxprofielen met een dikte van 1 millimeter kon plooien. Er moesten 30.000 stukken geplooid worden en de machine moest op relatief korte termijn kunnen worden geleverd.”

“We hadden 30 jaar geleden, toen we net gestart waren, al eens een Euromac machine in ons bezit. Toen we dus op zoek waren naar een nieuwe plooibank, kwamen we terecht bij Euromac, wat ons een beetje nostalgisch maakte. We hebben hen gecontacteerd, enkele teststukken opgestuurd en kregen een mooi resultaat terug. Bovendien werden we ook uitgenodigd om de productiehallen in Italië te bezoeken. Dat heeft ons overtuigd om de FXbend 1547 elektrische plooimachine aan te kopen. Op dat moment was het trouwens een gloednieuw product van Euromac; we hadden één van de eerste vijf aangekocht. We kregen er bovendien ook nog tooling van Wila en hydraulische klemming bovenop”, aldus Dirk Matthijs.

Detailfoto
De besturing van de FXbend is zeer eenvoudig; er is geen bijsturing van de operator nodig

VOORDELEN

De besturing van de FXbend is zeer eenvoudig; er is geen bijsturing van de operator nodig. De FXbend kent wel heel wat troeven: zo heeft de machine een gegoten basisframe, wat je niet veel tegenkomt en wat de machine ook steviger maakt. De machine is ook elektrisch aangedreven met 2 kogelomloopspindels. In plaats van duwen, trekken die op het zwaard.

 Een ander groot voordeel is het feit dat je niet moet bijsturen. Eens je de machine hebt geprogrammeerd, hoef je niets meer te doen. De plooibank is namelijk heel nauwkeurig. Ten slotte is ook de compactheid van de machine handig: zo kan het eenvoudig verplaatst worden met bijvoorbeeld een heftruck.

 

GOEDE SAMENWERKING

Ik ben dus zeer tevreden over de Euromac-plooimachine. Ze voldoet aan al onze verwachtingen en werkt uitstekend. Ook de samenwerking met Euromac verliep en verloopt nog steeds vlot. Ze staan altijd klaar voor ons bij eventuele problemen – in Italië of in België – zowel op het vlak van mechanica als software.

TOEKOMST

Wat met de toekomst voor Dimatec? “Die ziet er voor ons rooskleurig uit. In 2020 zullen we namelijk een nieuw bedrijfsgebouw openen in de industriezone van Affligem. Dat zal vooral dienen voor de opslag van ruw materiaal. Wat betreft het machinepark, zullen we nog even zoet zijn met de machines die we hebben. Die zijn maximaal zes jaar oud, dus investeringen zijn niet meteen noodzakelijk”, besluit Dirk Matthijs.

EUROMAC

EUROMAC

VIA PER SASSUOLO 68
41043 FORMIGINE
+3959579511
+3959579512