naar top
Menu
Logo Print

EUROMAC: DE REFERENTIE VOOR PLAATBEWERKINGSMACHINES

Volledige productie en service voor alle machines

Het Italiaanse bedrijf Euromac ontwerpt, produceert en verkoopt conventionele en CNC-plaatbewerkingsmachines over heel de wereld. Dat gaat van buigmachines en uithoekers tot (geautomatiseerde) plooibanken en ponsmachines. Naast het fabriceren van machines staat Euromac ook garant voor het aanbieden van service met hun uitstekende technici. Bij Euromac zijn klanten meer dan een nummer. Er staat altijd iemand voor hen klaar.

VIDEOREPORTAGE

foto productie euromacEUROMAC

Euromac is in 1986 opgericht door Eugenio Lenzotti in Formigine, Italië. Het bedrijf, nog altijd in handen van de familie Lenzotti, begon met het maken van horizontale buigmachines en uithoekscharen. Euromac groeide snel, begon dan ook met het ontwerpen en produceren van andere kwalitatieve machines, zoals de geautomatiseerde plooibank. De uitgebreide ervaring en kennis van de ontwerpingenieurs in combinatie met de hoge verwachtingen van de klanten zorgen ervoor dat Euromac zowel innovatief als dynamisch moet zijn in het ontwerpen van kwaliteitsvolle machines.

FLEX-SYSTEEM

Euromac creëert innovatieve producten die ook gebruiksvriendelijk zijn. Het bereikt zijn doelstellingen door gebruik te maken van de meest recente technologieën en door ontwerpen voortdurend te verfijnen en aan te vullen. De resultaten laten het zien. Zo introduceerde Euromac in 2008 het “Flexsysteem”. Dat is een hybridesysteem dat de kracht van een hydraulische machine combineert met de snelheid van een elektrische. De Euromac-machines zijn op maat gemaakt om te voldoen aan de hoge eisen van klanten. De combinatie van state-of-the-art-technologieën en unieke concepten verzekeren u te allen tijde van geavanceerde, productieve en concurrerende producten.

VOLLEDIG PROCES

Euromac beheerst het volledige productieproces: van het ontwerpen tot het eindtesten van de machines. Dit stelt ons in staat om een product van hoge kwaliteit te leveren dat extreem concurrerend is zowel in vermogen en betrouwbaarheid, als in prijs. Door de standaardisatie van componenten die met zorg zijn ontworpen, kunnen assemblages en componenten in grote oplagen worden geproduceerd in bewerkingscentra die voortdurend worden bijgewerkt en vervangen, waardoor de rendabiliteit van een Euromacmachine verder wordt verbeterd. De allernieuwste technologieën in de productie zijn de drijvende kracht achter zowel productontwerp als onze eigen productieactiviteiten. Euromac gelooft in het produceren van kwaliteitsproducten in een optimale omgeving. Daarom zijn de gebouwen ook altijd in topconditie. De werkplaatsen zijn zo ingedeeld dat iedere plaats een specifiek doel heeft.

plooibank met robotarmMACHINES

Van mechanische ontwerpen tot softwareontwikkelingen, van documentatie tot toepassingsonderzoek, een deskundig team van ingenieurs maakt gebruik van de nieuwste beschikbare technologieën ondersteund door computers, om de bestaande producten voortdurend te verbeteren en nieuwe bewerkingsmachines te creëren. De informatie die in de techniek wordt gecreëerd en op netwerken wordt geïntegreerd, is naadloos beschikbaar voor productie en klantenondersteuning. Een nauwe samenwerking tussen technische toepassingen en productie zorgt voor producten die ontworpen zijn voor gebruiksgemak en montagegemak van de klanten. Hieronder vindt u enkele van de producten die Euromac aanbiedt.

FXBend

Deze elektrische buigmachine werd in 2014 geïntroduceerd en is een van de pronkstukken van Euromac. De machine kan zowel normaal als in een automatisatiecel met een geautomatiseerde robotarm van KUKA worden gekocht.

Digibend

Euromac maakt al meer dan 30 jaar buigmachines. De Digibend is het product van jarenlange ervaring en kennis. De machine is zowel sterk als flexibel.

Uithoekers

Net als de buigmachines maakt Euromac al sinds het oprichten uithoekers. Die zijn zo ontworpen dat een automatische messpleetaanpassing ervoor zorgt dat verschillende materialen van verschillende diktes perfect kunnen worden gesneden.

foto ponsmachinesPonsmachines

De ponsmachines van Euromac, die ook het Flex-systeem hebben, zorgen voor een grote veelzijdigheid en een groot aanbod aan bewerkingsprocessen.

Automatisch laad- en lossysteem

Voor al deze machines heeft Euromac ook een automatisch laad- en lossysteem ontworpen. Gecombineerd met de machines van Euromac kan de productiviteit van de klanten nog meer stijgen.

OPSLAG

Euromac is op alles voorbereid: het heeft vier verticale opslagplaatsen waar alle kleine onderdelen van de ponsmachine beheerd worden. Die kunnen binnen de dag verzonden worden wanneer het nodig is. Daarnaast beschikt Euromac ook over een ondergrondse faciliteit met een voorraad van machineonderdelen die tot 6 maanden kan meegaan. Zo kan het bedrijf zonder problemen verder werken, zelfs als er aanleveringsproblemen zijn.

KLANTENDIENST

Euromac is trots op zijn machines en draagt ook de klantenservice hoog in het vaandel. Verscheidene technici staan iedere dag paraat voor het oplossen van problemen en helpen van klanten. De klant wordt niet zomaar behandeld als een ander nummer, maar komt altijd op de eerste plaats.

EUROMAC

EUROMAC

VIA PER SASSUOLO 68
41043 FORMIGINE
+3959579511
+3959579512