naar top
Menu
Logo Print

ControlPro en GoLine

Plymovent toont op Schweissen und Schneiden enkele bijzondere nieuwigheden
magazine

Plymovent heeft op Schweissen und Schneiden enkele nieuwe ontwikkelingen voorgesteld: de ControlPro, het nieuwe filtercontrolesysteem en de nieuwe instaplijn GoLine. ControlPro is een filterysteem dat volledig automatisch en naar de wensen van de gebruiker werkt. De GoLine-reeks is een startpunt voor bescherming tegen blootstelling tegen lasrook. Deze lijn bestaat uit een reeks lasrookafzuigers met filters voor eenmalig gebruik, ontworpen voor het afvangen en filteren van lasrook die ontstaat als gevolg van licht of incidenteel laswerk. De GoLine bestaat uit 3 soorten producten: een mobiele filterunit of op de muur gemonteerde stationaire units met één of twee armen.

PLYMOVENT

PLYMOVENT

BOOMSESTEENWEG 496
2610 WILRIJK
+3237400000
+3237442642
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

Lasrook: Waar bestaat het uit?
Lasrook ontstaat bij las- en snijwerkzaamheden. Deze lasrook bestaat uit een mengsel van vaste deeltjes en lasdampen (gassen). Meer dan 90% ervan ontstaat door verdamping van stoffen afkomstig van toevoegmateriaal. Behalve van de concentratie en samenstelling van de verontreinigde lucht is de schadelijkheid ook afhankelijk van de deeltjesgrootte, de blootstellingsduur - en de gevoeligheid van de lasser. Lucom wilt u vrijblijvend adviseren over de schadelijkheid van lasrook en de mogelijkheden om lasrook uit de lucht te verwijderen. Wilt u graag meer informatie of een persoonlijk advies over deze mogelijkheden, neem dan contact met ons op.  

Gezondheidsrisico's bij inademing van lasrook
Lasrook en/of lasdamp inademen kan acuut nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid, zoals: heesheid, keelpijn en oogirritaties. Vooral de klachten die men op lange termijn kan krijgen zijn zeer ernstig.

Nadelige gevolgen van lasrook voor werknemer
Lasrook van ongelegeerd staal kan verminderde vruchtbaarheid bij mannen veroorzaken Lasrook van roestvaststaal kan kanker veroorzaken

Nadelige gevolgen van lasrook voor werkgever
 Hogere laskosten door lagere inschakelduur (o.a. ziekte); Verhoogde energiekosten door overmatig ventileren; Neerslag op het machinepark: schoonmaak, storingen en uitval; Milieuvervuiling door ongefilterde ventilatie; Imago: o.a. werving van klanten en arbeidskrachten;   Wettelijke bepalingen voor blootstelling aan lasrook Om gezondheidsrisico's te beperken is een grens gesteld aan de hoeveelheid luchtverontreiniging op de werkplek. De overheid hanteert hiertoe het begrip Maximaal Aanvaarde Concentratie. Dit is de concentratie van een stof of gas in de lucht op de werkplek die over een zeer lange periode normaal gesproken de gezondheid van de werknemer niet benadeelt. Daarnaast zijn er, voor stoffen met een snel optredende giftige werking plafondwaarden vastgesteld die in geen geval overschreden mogen worden. De huidige grenswaarde van lasrook is 3,5 mg/m3. Per 1 april 2010 is deze verlaagd naar 1 mg/m3. Om de risico’s van blootstelling aan lasrook te beperken is door de overheid de praktijkrichtlijn opgesteld.

Voor hulp en advies bij het bepalen van de risico’s van lasrook kunt u terecht bij Lucom.  

Lasrookafzuiging
Lasrookafzuiging (eventueel in combinatie met ventilatie) is het meest effectief om de risico’s te beperken. Er zijn twee verschillende methoden van lasrookafzuiging:
Bronafzuiging
Ruimtelijke afzuiging

Bronafzuiging kan zowel via stationaire apparatuur als met mobiele units. Is bronafzuiging niet mogelijk dan is ruimtelijke afzuiging een perfect alternatief om de werkomgeving te filteren en schoon te houden. Lucom biedt gevarieerde oplossingen voor lasrookafzuiging. Ook voor uw situatie en omgeving !

  •   
  •   
  •   

Producten & Diensten