naar top
Menu
Logo Print

Vraag roestvast staal groter dan aanbod

Prijsstijging verwacht op korte termijn
magazine

De orderportefeuilles van roestvast staal zitten al vol tot mei, de vraag is dus groter dan het aanbod. Vorig jaar kende de roestvast staalmarkt forse prijsstijgingen door de hogere nikkelkoers. Door de hoge vraag, maar het geringe aanbod aan nikkel, ging de prijs vorig jaar de hoogte in. De afgelopen twee maanden namen de nikkelvoorraden weer wat toe waardoor nikkel goedkoper werd. Ook de versoepeling van de exportban voor nikkelproducerende bedrijven in Indonesië deed de koers dalen tot bijna $ 10.000. Volgens ABN AMRO zal nikkel echter dit jaar weer in prijs stijgen door mogelijke tekorten. Die prijsstijging zal traag verlopen door de hoge nikkelvoorraden en de onzekerheden in de markt.
Naast de nikkelprijzen zijn ook de prijzen van ijzer en chroom belangrijke indicatoren voor de prijsbepaling van RVS. Chroom en ijzer kenden het afgelopen jaar een prijsstijging van respectievelijk €30 en €50 extra per ton. Vooral chroom vertoonde in 2016 een opvallende prijsstijging, die naar verwachting ook in 2017 een grote invloed zal hebben op de prijzen van roestvast staal.
Ondanks de huidige lagere koers van nikkel, zal de legeringstoeslag voor februari stijgen. Hego Stainless Steel & Aluminium verwacht voor februari een stijging van ca. € 60 - € 80 per ton, voornamelijk door de prijsstijging van chroom. De koers van nikkel (USD 10.150) en van EUR/USD (1.06) moeten daarvoor wel stabiel blijven. Samen met de stijgende vraag naar RVS, het dalende aanbod vanuit Azië en de verhogingen van de basisprijzen zal dat leiden tot een prijsstijging van RVS op korte termijn.

HEGO STAINLESS STEEL & ALUMINIUM

HEGO STAINLESS STEEL & ALUMINIUM

BOLDERWEG 10
1332 AT ALMERE
+31365492222
+31365494280
www.hego.nl
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

HEGO Stainless Steel & Aluminium is al sinds 1977 wereldwijd actief als leverancier van RVS en aluminium halffabricaten. Het brede assortiment is direct uit voorraad leverbaar en bestaat o.a. uit platen, coils, buizen en stafmateriaal in diverse legeringen en kwaliteiten.

Daarnaast hebben wij een eigen service center waarmee wij diverse services aanbieden zoals slijpen en borstelen, op maat knippen, ponsen, foliën en decoilen. Hierdoor vindt u bij HEGO alles wat u nodig heeft onder één dak. 

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Bekijk ons brede assortiment hier. 


  •