naar top
Menu
Logo Print

CONSTRUCTIE DE GREYT STEEKT VERSNELLING HOGER MET NIEUWE MICROSTEP MASTERCUT

Wouters Cutting & Welding levert plasmasnijmachine naar de eisen van de klant

Metaalbedrijven staan tegenwoordig steeds meer onder druk: de eisen van de klant worden altijd maar belangrijker. Alles moet sneller worden geproduceerd en geleverd. Wie niet meekan, valt af. Constructie De Greyt BVBA uit Lokeren heeft die boodschap goed ontvangen en investeerde daarom eerder dit jaar in een MicroStep MasterCut-X 6001.20 P plasmasnijmachine, geleverd door Wouters Cutting & Welding. Zaakvoerder Jonas De Greyt is alvast tevreden met zijn aankoop: "We kunnen hiermee grotere platen snijden".

 

VERTROUWEN

MicroStep MasterCut-X 6001.20 P
De MicroStep MasterCut-X 6001.20 P kan tot 40 millimeter
snijden en piercen

"We hebben deze MicroStep MasterCut gekocht, met afmetingen van 6x2 meter. Hiermee kunnen we maximaal 40 millimeter staal piercen en snijden met plasma, een hele verbetering in vergelijking met vroeger", vertelt Jonas De Greyt.
"We hebben gekozen voor MicroStep via de verdeler voor de Benelux Wouters Cutting & Welding omdat we het meeste vertrouwen hadden in hen in verband met de behandeling van offertes en speciale vragen."

"We waren nog niet vertrouwd met hen, maar we zijn bij hen terechtgekomen via Metallerie. We zagen dat ze regelmatig in het magazine of op de cover staan en beslisten daarom om hen te contacteren voor een prijsvraag voor een MicroStepmachine.. Zo is de bal aan het rollen gegaan en hebben we een goede band geschapen. We zijn dan ook zeer tevreden over de plaatsing van de machine, die zeer vlot en correct verliep, en de daarbijhorende opleiding. Dat heeft veel geholpen."

WAT DOET DE MICROSTEP MASTERCUT EXACT?

"Met de machine snijden we allerhande platen: zowel voetplaten als kopplaten voor metaalstructuren, zoals eventuele trapbomen of afwerkingsplaten. Dat is bij ons variërend, maar het is wel vooral voor het snijden van staal. We kunnen met de MicroStep ook inox snijden. Dat doen we al, maar nog niet veel. De focus blijft op staal liggen."

Foto machineVOORDELEN

Jonas De Greyt is dus zeer te spreken over de MicroStep MasterCut. "Voor mij zijn de plaatafmetingen die we erop kunnen leggen een groot voordeel. Dat is 6 meter in de lengte op 2 meter in de breedte. Zo moeten we minder wisselen van platen, wat tijd en kosten bespaart."
“Anderzijds kunnen we nu 40 millimeter plasmasnijden, iets wat andere bedrijven in onze regio niet meteen kunnen aanbieden. Bovendien kunnen we dankzij de plasmabron van Kjellberg, de Hifocus 280i, nu ook veel sneller snijden. Vroeger liep de leveringstermijn soms op tot drie weken, wat je de dag van vandaag niet meer uitgelegd krijgt aan de klanten."

LOGISCHE KEUZE

Voor De Greyt was de keuze voor de plasmabron van Kjellberg logisch. "Qua zuiverheid van de sneden en het eventueel snijden van inox zijn wij van oordeel dat hij beter is dan zijn concurrenten. Daarom hebben wij voor deze plasmabron gekozen."
"We zijn zeer tevreden, zowel over de machine als over de samenwerking met Wouters Cutting & Welding", besluit De Greyt.

WOUTERS CUTTING & WELDING

WOUTERS CUTTING & WELDING

TER STRATENWEG 56
2520 OELEGEM
+3234759825
+3234759828
www.wcw.be