naar top
Menu
Logo Print

NIEUWE PLASMASNIJMACHINE BIEDT MEER MOGELIJKHEDEN

Wouters Cutting & Welding levert flexibiliteit met Microstep Mastercut-x 6001.25 PG

Snelheid, nauwkeurigheid en flexibiliteit zijn de steeds terugkerende thema’s bij metaalverwerkende bedrijven. Wie zich niet aanpast aan de nieuwe techno­logieën, krijgt het moeilijk. Tapi nv uit Gent besefte dat en besloot dat de tijd rijp was voor een nieuwe plasmasnijmachine. De firma heeft daarom onlangs een MicroStep MasterCut plasmasnijmachine aangeschaft bij leverancier Wouters Cutting & Welding. “De nieuwe machine is veel efficiënter dan onze vorige verouderde machine”, vertelt Dirk De Somviele, zaakvoerder van Tapi nv.

 

HISTORIEK

Tapi nv in een notendopIn 1948 richtte Julien De Somviele Tapi nv op, een toeleveringsbedrijf voornamelijk voor bedrijven in de Gentse kanaalzone. De activiteiten van de firma zijn velerlei: algemene metaalconstructie, van lasersnijden tot plooien, walsen, frezen, draaien en lassen. Al sinds de oprichting specialiseert het bedrijf zich in stukwerk en ook vandaag, met zoon Dirk De Somviele aan het roer, gaat Tapi nv verder in die ingeslagen richting.

MACHINEPARK

Als algemeen metaalconstructiebedrijf beschikt Tapi nv over heel wat verschillende machines. Zo staan er enkele plooibanken, een lasersnijmachine, walsmachines, scharen, boren, draaibanken en freesmachines. Er is bovendien een lasatelier. Sinds enkele weken staat er ook een gloednieuwe plasmasnijmachine, geleverd door Wouters Cutting & Welding.
“Onze vorige brandsnijmachine was al twintig jaar oud, en dus moesten we op zoek naar vervanging”, vertelt Dirk De Somviele, zaakvoerder van Tapi nv. “Dat was niet evident, maar uiteindelijk zijn we bij de MasterCut-X 6001.25 PG van MicroStep terecht­gekomen.”

HOGERE SNIJSNELHEDEN

“De nieuwe MicroStep plasmasnijmachine levert ons heel wat voordelen op. Met de MasterCut verhogen we niet alleen de kwaliteit en de nauwkeurigheid van de gesneden platen, we kunnen met de gekozen plasmabron van Kjellberg ook dikkere platen én verschillende staalsoorten snijden, wat bij ons frequent voorkomt. Bij onze oude machine was de plasmabron daarvoor te oud”, aldus de zaakvoerder. Het kiezen van de juiste plasmabron bleek geen gemakkelijke opgave voor Tapi nv. Na grondig onderzoek bleek de Kjellberg Smart Focus 300 met automatische gasconsole uiteindelijk de beste keuze voor het bedrijf.
“Het was voor ons namelijk belangrijk dat boutgaten nauwkeurig gesneden konden worden. Dit is mogelijk dankzij de Contour-Cut. De Kjellberg Smart Focus 300 sluit naadloos aan en is 100% geïntegreerd in de MicroStep MSNC500i machinesturing. De geïntegreerde databank maakt het voor ons eenvoudig om de juiste parameters te selecteren, in functie van de te snijden platen”, klinkt het.

Dat bleek een goeie zet. “Nu kunnen we veel gemakkelijker platen met hoge hardheid en verschillende soorten inox snijden. Bovendien zijn de snijsnelheden van de MasterCut-X vele malen hoger dan bij onze vorige machine, omdat er gebruik wordt gemaakt van een multigassysteem bij de Kjellberg plasmabron.”

Kleine contouren en mooie boutgaten

MasterCut-X 6001.25 PG“Het is echt een complete machine”, vult Jef Wouters van Wouters Cutting & Welding aan. De machine is uitgerust met AC-servomotoren, wat een hoge dynamiek geeft in combinatie met een spelingsvrije opstelling van het machineportaal. Het portaal loopt in de X- en Y-richting op spelingsvrije lineaire geleidingen. Daarmee kunnen er kleine contouren, en vooral mooie boutgaten, gesneden worden. Dat lukte vroeger niet.” Verder is de machine voorzien van een Donaldson filterunit voor de afzuiging en het filteren van de snijdampen.

Snijkoppen

Tapi heeft naast de machine ook een achttal wisselkoppen voor de Kjellberg plasmabron bijbesteld. Die worden gebruikt bij verschillende plaatdiktes. Iedere snijkop dient voor een verschillende range. “Dankzij de acht koppen kan nu een volledige range van diktes gesneden worden in staal, inox en roestvast staal”, legt Jef Wouters uit. “Dat zorgt ook voor een economischer verbruik. Als je vroeger een andere staalsoort of plaatdikte wilde snijden, moest je onderdelen in de snijkop vervangen. Daar kon vaak wel iets bij fout gaan. Als je simpelweg de koppen zelf vervangt, heb je veel minder kans op schade. Dat bespaart dus ook tijd.“

Software

“In vergelijking met onze vorige machine kunnen we nu veel meer en beter programmeren. Het aantal programmeerbare para­meters is ongelooflijk toegenomen, en de machine is ook veel slimmer geworden”, aldus De Somviele. “In vergelijking met vroeger weet de machine nu met hoeveel ampère gesneden moet worden op basis van de plaatsoort en de plaatdikte. Dat maakt alles veel gemakkelijker en sneller.” Voor de software is er niet gekozen voor een nieuwe software of de standaardsoftware van MicroStep. Er werd gekozen voor een upgrade van de bestaande Profirst nesting software.

“Deze software zorgt voor de nesting van de platen”, zegt Jef Wouters. “De operatoren waren het al gewend om met deze software te werken en vroegen daarom specifiek om Profirst te installeren op de machine. Dat was voor ons geen probleem. Die software is dan ook nog eens perfect complementair met de MicroStep.”

VLOTTE SAMENWERKING

De MasterCut kan zowat alle staalsoorten en plaatdiktes snijden
De MasterCut kan zowat alle staalsoorten en plaatdiktes snijden

”We zijn zeer toevallig bij Wouters Cutting & Welding terechtgekomen”, zegt De Somviele. “We lazen vorig jaar, toen we begonnen te zoeken naar een nieuwe machine, een artikel in Metallerie over een plasmamachine die ze bij Jan De Nul Group hebben geleverd. Dat was niet meteen de machine die we zochten, maar ik was zeer onder de indruk van waar ze toe in staat zijn. Het gaf ons veel vertrouwen in de ser­viceafdeling van Wouters Cutting & Wel­ding. “Na verdere research bleven er nog twee kandidaten over, waarvan MicroStep de voorkeur had.” – “Dan hebben we hen uitgenodigd bij een bevriende firma die een MicroStep MasterCut heeft staan”, vult Jef Wouters aan. Daar zagen ze de MasterCut voor de eerste keer in actie. Na een gesprek met de zaakvoerder hebben ze daarna besloten om exact dezelfde machine te bestellen, inclusief de afmetingen.”

Service

“Als de eindgebruiker een kmo is, is het belangrijk dat er een goede service is”, legt De Somviele uit. “Dat geeft meer vertrouwen. Bij snijden zijn er veel factoren waardoor er zaken fout kunnen gaan. Om fouten te analyseren of te vermijden, is het dus belangrijk dat er een goed contact is tussen de leverancier en de klant.
Dat was in dit geval dan ook van toepassing. Wouters Cutting & Welding en MicroStep vervulden al onze wensen, van een andere plasmabron tot het installeren van een Donaldson filterunit en het aan­passen van de machinekleuren naar de gewenste blauwe kleur. Ze bewezen hun flexibiliteit en toonden zich zeer betrouwbaar. Ze passen zich altijd aan aan de behoefte van de klanten.”

EVALUATIE

Dirk De Somviele is zeer tevreden over zijn nieuwe aanwinst. “We zijn nu al zo’n twee weken zelfstandig aan het snijden met de machine en hebben die al voor ongeveer 90% onder de knie”, vertelt hij.
“Ze voldoet volledig aan onze verwachtingen. Al onze praktische vragen zijn uit­stekend behandeld en opgelost, mede dankzij de service van Wouters Cutting & Welding”, besluit hij.

WOUTERS CUTTING & WELDING

WOUTERS CUTTING & WELDING

TER STRATENWEG 56
2520 OELEGEM
+3234759825
+3234759828
www.wcw.be