naar top
Menu
Logo Print

HORIMASTER P 160 VOOR DE BEWERKING VAN MOTORBLOKKEN

Schiess toont nieuwste bewerkingsmachine

Voor veel bedrijven, met name kmo's, vergt de aankoop van machines een enorme financiële inspanning. Schiess GmbH is zich terdege bewust van dit probleem en biedt daarom voor al zijn machines verschillende financieringsconcepten aan. In dit geval gaat het om een HoriMaster P 160 kotterbank met horizontale spindel.

 

HORIMASTER

De Horimaster P 160De Horimaster P 160 is gemaakt voor het bewerken van motorblokken voor de scheepsbouw. Dit model van HoriMaster P heeft een pinole van 155 mm met een vermogen van 51 kW, een toerental van 3.000 rpm en een koppel van 3.200 Nm. Het kettingmagazijn biedt plaats aan 40 gereedschappen uit de SK 50 interface naast het gereedschap dat in de pinole zit. Er zijn dus 40 + 1 gereedschappen beschikbaar. De gereedschapsdiameter is 250 mm als de aangrenzende plaats leeg is, voor een lengte van 400 mm en een gewicht van 25 kg. Bij alle lineaire assen (x, y, z, w) bedraagt de voedingssnelheid 10 m/min. door de kogelomloopspillen en een 65 mm brede lineaire geleiding. De aanzetkracht bedraagt 25.000 N. De afmetingen van de tafel zijn 1.800 mm x 2.000 mm, zodat een buitendiameter van 2.500 mm kan worden bereikt. De machine wordt bestuurd door een Siemens Sinumerik 840 Dsl systeem.

 

VOORDELEN

Over het algemeen wordt dit type bewerking uitgevoerd op werkbankmachines. De klant koos echter om verschillende redenen voor de kotterbank met automatische kopwisselaar HoriMasterP 160:
Een hoog koppel aan de kop (1.600 Nm vereist door klant).
De machine neemt weinig plaats in, dus liggen de kosten voor de bezette oppervlakte lager dan bij een werkbankmachine. Zo profiteert u van een verminderd machine-uurtarief. Aan de vereiste nauwkeurigheid is voldaan.
Mits enkele kleine aanpassingen met het oog op de toekomst kan de machine in een automatische bewerkingslijn voor werkbankwisselaars worden geïntegreerd. Hierdoor kan de klant de insteltijden tot een minimum beperken.
Het kleine formaat van de tafel kan een nadeel zijn omdat de klant beperkt is in de grootte van de motorblokken die hij wil bewerken.

 

COMPATIBEL MET INDUSTRIE 4.0

De Horimaster bewerkt motorblokkenBovendien was de klant absoluut overtuigd van het financieringsconcept, in de vorm van een huurkoop. De klant investeert dus niet volledig in de machine zodra deze wordt aangeschaft, maar doet een gespreide betaling met regelmatige tussenpozen. In dit geval bleek dit het beste alternatief te zijn voor hem omdat hij zo zijn uitgaven kon plannen en ze kon financieren met zijn werkkapitaal.
Net als alle machines van Schiess GmbH wordt ook de HoriMaster P gekenmerkt door haar hoge productkwaliteit op basis van de mate van integratie en de kwaliteit van de productie, alsook door de talrijke fabriekstests (modale analyse, stabiliteitsdiagram enz.). Deze machine is ook al compatibel met Industrie 4.0!
De machine wordt aan het einde van het tweede kwartaal van 2018 bij de klant geïnstalleerd. Met zijn KiMi - 'powered by Schiess' - (kotterbank met horizontale spindel) biedt Schiess een zeer economisch en rendabel instapmodel aan. De basismachine, die uiteraard CE-conform is, is leverbaar vanaf€ 127.000,-. Schiess levert diensten in heel Europa.

SCHIESS

SCHIESS

ERNST-SCHIESS-STRASSE 1
06449 ASCHERLEBEN
+493473968260
+493473968333