naar top
Menu
Logo Print

OKUMA TECHNOLOGY DAYS OVERTREFFEN VERWACHTINGEN

Positieve reacties voor hoogwaardige productieoplossingen in Okuma Europe

Okuma Europe heeft drie succesvolle Technology Days achter de rug. 320 bezoekers uit 20 verschillende landen zakten af naar het Europese hoofdkantoor van Okuma in het Duitse Krefeld voor het driedaagse evenement. Daar kregen ze een uitgebreid overzicht met livedemonstraties van de nieuwste Okuma-oplossingen die de bewerkingsmogelijkheden naar een hoger niveau tillen. De geavanceerde technologieën voor procesintensieve toepassingen, verbeterde productiviteit of meting en compensatie zijn speciaal ontworpen om de meest nauwkeurige, complete en productieve bewerkingsprocessen mogelijk te maken.

GROOT PORTFOLIODe technologieën werden door de bezoekers positief onthaald

De Okuma Technology Days boden demonstraties op hoog niveau. Bezoekers konden livedemonstraties beschouwen van 5-assige bewerkingscentra zoals de MU-1000H, de multitasking machine MULTUS U5000 en multitasking machines met additieve productiemogelijkheden en warmtebehandeling, zoals de MU-6300V LASER EX. Er was ook tijd voor individuele gesprekken met experts en werden er rondleidingen gegeven over alle hoogtepunten van de showroom en het Customer Support Centre.

EFFICIËNTE PRODUCTIE

Voor een hogere productiviteit presenteerde Okuma-oplossingen voor elk machinetype. De Premium Solution B-axis Turning maakt bijvoorbeeld een snel en nauwkeurig draaien van gebogen oppervlakken mogelijk. Door de hoek van de B-as te veranderen, positioneert de toepassing het gereedschap altijd optimaal. Hierdoor kunnen gebogen oppervlakken worden gedraaid zonder gereedschapswisselingen, waardoor tijd wordt bespaard en ribbels worden geëlimineerd.

GEMAKKELIJKE NAUWKEURIGHEID

Om aan te tonen hoe een hoge maatnauwkeurigheid kan worden bereikt met behoud van hoge productiviteit, werd de Intelligent Technology-applicatie '5-Axis Auto Tuning System' gepresenteerd.
Door een nulpuntbol op de tafel te plaatsen en een schakelende taster er direct boven te positioneren, kunnen operators het kalibratieproces eenvoudig starten. Het proces dat daarop volgt is snel en volledig geautomatiseerd. De aanwezigheid van een operator is niet nodig, waardoor er tijd en geld wordt bespaard en tegelijkertijd een hoge productiekwaliteit wordt gehandhaafd.

CONNECT PLAN

Okuma's 'slimme fabrieksoplossing' Connect Plan was een van de hoogtepunten van de Technology Days. Connect Plan is Okuma's antwoord inzake Industrie 4.0. De toepassing werd gebruikt om de machines in de showroom aan te sluiten om een productiefaciliteit te simuleren op het Internet of Things. Het systeem maakt visualisatie van de hele fabriek, realtime gegevensverwerking en voorspellend onderhoud en analyse mogelijk. op basis van die gegevens kan de productie dagelijks worden verbeterd.

SUCCESVOLLE VERKOOP

De technologieën werden positief onthaald door de bezoekers. Okuma kon zo tijdens het evenement een deal sluiten met het Finse ITA Nordic voor de verkoop van twee machines. De MULTUS B550 C3000 en de LB4000 MY1500, een draaibank met één turret.

GELDERBLOM

GELDERBLOM

FRANKLIN ROOSEVELTPLAATS 12/bus 21
2060 ANTWERPEN
+3233534944
-