naar top
Menu
Logo Print

OKUMA BLINKT UIT IN SERVICE VOOR GANS EUROPA

Bezoek de opendeurdagen van 4 tot 6 december

Het merk Okuma heeft voor niemand in de metaalindustrie nog een introductie nodig. De Japanse machinefabrikant staat gekend voor zijn hoogkwalitatieve en duurzame CNC-machines. In de Benelux is Gelderblom de exclusieve verdeler. Alle machines worden dan wel gebouwd in Azië, toch heeft Okuma Europe in het Duitse Krefeld ook heel wat aan te bieden, zoals spindelherstellingen en de levering van reserveonderdelen. Ontdek tijdens de opendeurdagen van 4 tot en met 6 december wat het Europese hoofdkwartier allemaal te bieden heeft.

OKUMA EUROPE

Tijdens de opendeurdagen worden er in dit 'Aerospace of Excellence' live demonstraties gehouden op verschillende machinesOkuma Europe is in 1968 opgericht in Krefeld, net over de grens in Duitsland, en dient tegenwoordig als het Europese hoofdkwartier dat de applicaties, service, marketing en verkoop ondersteunt. Ook worden er opleidingen gegeven voor alle toekomstige medewerkers van Okuma. De opleidingen voor de technici worden zelfs gegeven door experts, overgevlogen uit Japan. Zo worden de toekomstige Okuma-werknemers optimaal opgeleid.

OPTIMALE SERVICE VOOR DE KLANT

Okuma heeft over gans Europa zo'n 30.000 machines staan. Dat zijn heel wat klanten. Om al die klanten tevreden te houden, heeft Okuma Europe een optimale klantendienst opgebouwd, onderverdeeld in vier divisies.

De eerste is het bewaren van een grote voorraad wisselstukken. In Krefeld ligt er voor ongeveer € 20 miljoen aan onderdelen voor alle soorten Okuma-machines. Die kunnen snel geleverd worden aan alle klanten van Okuma. Een tweede divisie van de klantendienst is het aanpassen of veranderen van de configuratie van bestaande stockmachines. Machines met een bepaald soort pakket kunnen zonder probleem op vraag van de klant aangepast worden om een ander soort pakket te bekomen. Een derde dienst is het herstellen van spindels. Spindels zijn een van de belangrijkste onderdelen van de machine. Daarom heeft Okuma zich volledig toegespitst op de reparaties. Vroeger gebeurden alle herstellingen in Japan, maar sinds enkele jaren kan dit dus ook in Krefeld. Boven op de herstellingen worden er ook garanties van drie jaar gegeven op de spindels.

De opslagplaatsen voor de reserveonderdelenTen slotte wordt er ook een machine-inventarisatie van zo'n 250 sets opgeslagen. De centrale ligging van Okuma Europe, net over de grens in Duitsland, is een gigantisch voordeel voor de Belgische markt. Zo kunnen de diensten snel en efficiënt worden verleend aan alle Europese klanten van Okuma.

OPENDEURDAGEN

Van 4 tot en met 6 december vinden in Krefeld ook de Okuma Open Days plaats. Daar zal uitleg worden gegeven over de werking van Okuma Europe. In het democentrum, het 'Aerospace of Excellence', zullen er live demonstraties worden gegeven met de nieuwste machines en technologieën. Allen daarheen!

GELDERBLOM

GELDERBLOM

FRANKLIN ROOSEVELTPLAATS 12/bus 21
2060 ANTWERPEN
+3233534944
-