naar top
Menu
Logo Print

TOTAL FOLIA: GROENE REVOLUTIE IN VERSPANING

Koelvloeistof op basis van biopolymeren

Energiebedrijf Total zet, met de lancering van het product Folia, een nieuwe stap. Folia is een wateroplosbare koelvloeistof gebaseerd op biopolymeren en bevat geen olie. Hierdoor is deze vloeistof, in tegenstelling tot haar voorgangers, onschadelijk voor operatoren en is er geen sprake meer van een gladde werkvloer. Bovendien zorgt het ook voor een langere levensduur van gereedschappen. Wie denkt aan de efficiëntie, denkt aan Folia.

TOTAL FOLIA

Eind 2018 bracht Total een nieuw product op de markt: Total Folia. Dit is een wateroplosbare metaalbewerkingsvloeistof, geproduceerd op basis van biopolymeren. De koelvloeistof is dé nieuwe groene revolutie voor metaalbewerking, een stap in de juiste richting.

VRIJ VAN LABELS

Folia is vrij van pictogrammen en labels
Folia is vrij van pictogrammen en labels

Folia kent veel grote voordelen: zo is het product volledig vrij van labels! Hiermee gaat Total met Folia nog een stap verder dan de huidige producten beschikbaar op de markt zonder boor en formaldehyde.

GEZONDHEID

Een van de meest opvallende eigenschappen van Folia is dat het product geen huidirritaties veroorzaakt. Dit wordt verklaard doordat het product geen olie en daarbij horende schadelijke additieven bevat. Ook van de typische geur van metaalbewerkingsvloeistoffen is geen sprake meer.

PROPERE WERKPLAATS

Total Folia zorgt voor een propere werkplaats! Door de afwezigheid van olie is er geen probleem meer van gladde vloeren of gevaarlijke situaties in grote machines.
Folia is een helder, transparant product dat zorgt voor een goede zichtbaarheid in de machines. Bij zware bewerkingen ontstaat geen rookvorming meer en dus ook geen irritaties van de luchtwegen.

GEDAAN MET BACTERIE- EN SCHIMMELVORMING

Nog een voordeel van dit olievrije product op basis van biopolymeren is dat het uiterst bestand is tegen de ontwikkeling van bacteriën en schimmels.

GEREEDSCHAPSDUUR

Bij het gebruiken van Folia wordt er niet enkel met een groen product gewerkt, het heeft ook een positief effect op de gereedschappen. Die gaan eerst en vooral langer mee. Maar dat is nog niet alles: Folia maakt het mogelijk om de belasting én de snijsnelheid te verhogen.

“FOLIA, ONTWIKKELD DOOR TOTAL LUBRICANTS, IS DE VOLGENDE STAP NAAR EEN GROENERE TOEKOMST IN METAALBEWERKING"

VERHOOGDE EFFICIENTIE

Dankzij de afwezigheid van olie is Folia een heldere vloeistof
Dankzij de afwezigheid van olie is Folia een heldere vloeistof

De vloeistof gaat langer mee en moet minder snel bijgevuld worden, wat zowel kosten als tijd bespaart. In vergelijking met andere metaalbewerkingsvloeistoffen is er dus minder vloeistof nodig. Aangezien de baden minder snel vervangen moeten worden, wordt de productiviteit van uw bedrijf dan ook verhoogd.

TOTAL ONDERSTEUNT!

In België is Total voor de industriële smeermiddelen actief met een salesteam van 5 personen. Samen met technische experten op het terrein geven zij de juiste ondersteuning en opvolging, ook wat betreft metaalbewerkingsvloeistoffen.

CONCLUSIE

Total Folia is een totaalpakket: niet alleen is de vloeistof volledig groen en zonder olie, het is tevens de beste keuze voor uw gereedschappen en machines. Voor de operator is Folia ook de beste keuze: het product is namelijk geurloos, vermijdt gladde vloeren én geeft geen irritaties bij aanraking op de huid.
Folia zorgt voor een hogere efficiëntie, minder onderhoud, en een langere levensduur van uw gereedschappen. Folia, ontwikkeld door Total Lubricants, is het eerste product van zijn soort en wijst de weg voor een nieuwe generatie metaalbewerkingsvloeistoffen.
Contacteer uw sales ingenieur voor meer informatie!

CONTACTGEGEVENS SALES INGENIEURS TOTAL BELGIUM

Gregory Galens
Oost-Vlaanderen & West-Vlaanderen
Tel.: +32 (0)471/27.17.55
gregory.galens@total.com

Niels Hermans
Limburg en Vlaams-Brabant
Tel.: +32 (0)472/85.64.54
niels.hermans@total.com

Jan Verschooren
Antwerpen en Brussel
Tel.: +32 (0)476/66.89.33
jan.verschooren@total.com

Frédéric Marcq
Henegouwen & Waals-Brabant
Tel.: +32 (0)475/28.47.13
frederic.marcq@total.com

Jean-Hugues Blaise
Luik & Luxemburg & Namen
Tel.: +32 (0)473/45.87.63
jean-hugues.blaise@total.com

TOTAL BELGIUM

TOTAL BELGIUM

HANDELSSTRAAT 93
1040 ETTERBEEK
+3222889524
+3222883784
www.total.be