naar top
Menu
Logo Print

MONDIALE DRAAIT OP 100 JAAR EXPERTISE

Verdeler blijft de markt een stapje voor

Mondiale is al vele jaren een begrip in de metaalbewerkingssector, hier in België, maar ook wereldwijd. De rijke bedrijfsgeschiedenis start een kleine 100 jaar geleden in Vilvoorde met een eerste 'model A'-draaibank. Een halve eeuw later plaatst Mondiale haar metaalbewerkingsmachines in alle Vlaamse technische scholen en voert ze duchtig uit naar het buitenland.

De kwalitatieve CELTIC-draaibanken zijn te vinden in de showroom van Mondiale
De kwalitatieve CELTIC-draaibanken zijn te vinden in de showroom van Mondiale

Tegenwoordig is de firma gevestigd in het Oost-Vlaamse Zele en staat zaakvoerder Karel Dierick aan het roer. “Die grootschalige productie is ondertussen gestopt, maar we zijn nog steeds gespecialiseerd in Mondiale draaibanken, freesmachines en kotterbanken. Daarnaast verdelen we ook nieuwe precisiemachines van buitenlandse partners. Onze kracht zit zonder meer in onze jarenlange expertise, een sterk aanbod en een persoonlijke klantenservice. Maar ook en vooral in onze vooruitstrevendheid op de markt."

15.000 M² PASSIE & EXPERTISE

Mondiale beschikt over een enorm machinepark en heeft bijzonder veel onderdelen in voorraad. “Ons magazijn is 11.000 m² groot en herbergt allerlei soorten metaalbewerkingsmachines, zowel conventioneel als CNC, groot en klein, nieuw én tweedehands. Vooral voor de heavy industrie zijn we een belangrijke speler geworden op die tweedehandsmarkt", verduidelijkt Karel. “Verder zetten we steeds meer in op nieuwe precisiemachines van hoogwaardige kwaliteit. Onze showroom bestrijkt een extra 4.000 m² en is vrij toegankelijk voor iedereen."

Het personeel bij Mondiale kan teren op een jarenlange expertise, doorgegeven van generatie op generatie. “Dit is onze tweede thuis", benadrukt Karel. “Het is veeleer onze passie dan ons werk. Dat komt ook door een sterk staaltje teamwork waarmee we de zaak dagelijks runnen. Voorts verwelkomt ons team regelmatig studenten metaalbewerking die wij met plezier opleiden. Na al die jaren dragen we de scholen nog steeds een warm hart toe."

MONDIALE, BELGISCHE KWALITEIT

Mondiale levert ten eerste een uitgebreid gamma kwalitatieve draaibanken. De lijnen CELTIC, GALLIC en NORDIC zijn uiterst stabiele draaibanken dankzij hun robuuste constructie. Standaard uitgerust met Camlock spindelneus en voorzien van een met precisie geslepen gehard bed.

(lees verder onder de foto)Draaibanken zijn te vinden in alle maten

Ook de tandwielen van de vaste kop zijn gehard en geslepen. De universele voedingskast biedt uitgebreide reeksen voor metrische, whitworth, MP en DP draden. Om de klant tegemoet te komen, blijft Mondiale nog steeds nieuwe machines produceren. Zo is de CELTIC 360 een waardige opvolger van de CELTIC 14, is de NORDIC weer in de productie gegaan en is er met de ARCTIC een indrukwekkende heavy duty draaibankserie ontwikkeld. Speciaal voor de olie-industrie met spildoorlaat van meer dan 380 mm.

Daarnaast biedt Mondiale haar gamma VIKING freesmachines aan. Die bestaan uit een degelijke gietijzeren constructie voorzien van een geharde en geslepen tafel met t-sleuven en stabiele freeskop. Zo zijn er de conventionele torenfreesmachines type 890T, de bedfreesmachines type 1200T en de bewerkingscenters serie M760CNC tot M1600 CNC. Tot slot is er nog een ruime keuze aan Mondiale kotterbanken: van klein tot groot, zowel conventioneel als CNC, tafeltypes en vloertypes.
Telkens met vrij te kiezen besturing van Siemens, Fanuc of Heidenhain. Ook hier biedt Mondiale de nieuwe machines HBM-3 HBM-4T en groter aan. Dit zijn compacte, maar zeer gebruiksvriendelijke kotterbanken.

Mondiale is de officiële Benelux-verdeler van machines van SchaublinSCHAUBLIN, ZWITSERSE PRECISIE

Sinds enkele jaren is Mondiale ook officiële Benelux-dealer van het Zwitserse machinelabel Schaublin. “Binnen de markt bleek er nood aan heel precieze draaibanken. Dus gingen wij op zoek naar een kwalitatief hoogstaande partner die matcht met onze werkwijze", legt Karel uit.
“In die zin sluit Schaublin Machines SA perfect aan bij ons. Zij produceren ultranauwkeurige draaibanken met een spindel tot op 0,5 micrometer precies, die ook nog eens stabiel blijft bij 65 HRC. Het model dat er momenteel uitspringt, is de CNC-302, een zeer compacte en veelzijdige precisiedraaier."
Schaublin brengt al sinds 1915 Zwitsers vakmanschap. Niet toevallig ligt haar thuisbasis in het noordelijke kanton Jura, beter bekend als 'Watch Valley'. Tijdens de EMO-beurs dit jaar stelt het bedrijf twee gloednieuwe modellen voor.

KLANT KRIJGT TOTAALPAKKET

Ook een hartelijke klantenservice zit diep ingebakken in de Mondiale bedrijfscultuur. “Eerst een tas koffie en dan kunnen we praten", beaamt Karel. “Die warme ontvangst krijgt iedere klant hier bij ons. Net als een complete service, van verkoop tot onderhoud."
Mondiale heeft eigen monteurs die de machines bij de klant gaan afleveren en installeren. En ze staan ook in voor de nazorg en het verdere onderhoud. “Desgewenst nemen wij bij levering van een nieuwe machine de oude machine over en transporteren die meteen naar ons magazijn. Op onze website www.mondiale.be vindt u steeds een actueel overzicht van al onze machines in stock."

“En wat mensen misschien te weinig weten: wij leveren nog steeds reserveonderdelen voor draaibanken en freesmachines van het type CELTIC, GALLIC, NORDIC en VIKING", vertelt Karel verder. “Machines die door Mondiale geleverd zijn, daar doen wij eveneens nog herstellingen op. En oude machines kunnen we perfect beveiligen naar de normen van de huidige wetgeving. Verder willen we de klant zo goed mogelijk helpen. We denken mee met zijn business, groot én klein. Neem nu een kleine onderhoudswerkplaats. Die kunnen wij compleet voorzien van freesmachine, draaibank, zaagmachine én werkplaatspers. Als alle machines van eenzelfde leverancier komen, dan is dat gemakkelijker naar service toe."

Mondiale zorgt voor een optimale klantenervaring door deze machines bijvoorbeeld ook als pakket op te stellen in de showroom. Zo heeft de klant meteen een perfect beeld van wat mogelijk is. Zelf een pakket samenstellen kan natuurlijk ook. Keuze genoeg, en dat binnen elke sector.

MONDIALE OPENT DEUREN

Mondiale maakt ook zelf CNC-kotterbankenElk jaar op het einde van september opent Mondiale haar deuren voor het grote publiek. Dit jaar is iedereen welkom op 26, 27 & 28 september, telkens van 9:00 tot 17:00 op de Mondiale site.

“Het is ondertussen een bekend evenement geworden dat veel geïnteresseerden naar Zele lokt", vertelt Karel verder. “Zakenpartners, professionelen, scholen en alle nieuwsgierigen zijn welkom om een kijkje te nemen achter onze deuren. We stellen uiteraard onze Mondiale machines in de kijker, net als de Schaublin CNC-302. Daarnaast zijn er demo's van Siemens, Heidenhain, Fanuc, Hoffmann en Total."
Hapjes en drankjes zullen ook niet ontbreken. Gelieve u vooraf aan te melden via het aanmeldformulier op de website.

MONDIALE

MONDIALE

GENTSESTEENWEG 311
9240 ZELE
+3293267650
+3293267651