naar top
Menu
Logo Print

BRABANTSE METAALDAGEN 2019

10-12 APRIL 2019

Brabantse Metaaldagen
Klik op de foto om u in te schrijven

Het nieuwe evenement De Brabantse Metaaldagen, dat een combinatie is van vakbeurs en congres en van 10 t/m 12 april 2019 gehouden wordt in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch, begint aardig vorm te krijgen. Het deelnemersveld van zowel exposanten als sprekers raakt al goed gevuld. En niet zo gek ook, want het belooft een heel productieve en nuttige beurs te worden. 

Procesoptimalisatie

Voor het event hebben zich al honderd exposanten ingetekend, waarvan vijftig (harde) opties. Uiteindelijk wil beursorganisator United Industrial Fairs uitkomen op 130 tot 150 exposanten. 

De Brabantse Metaaldagen zijn specifiek gericht op de metaalsector en zullen volledig in het teken staan van procesoptimalisatie en efficiencyverbetering. Maar dan ook echt volledig: als een potentiële exposant niets - of niet genoeg - over dit specifieke thema te melden heeft, kan hij niet deelnemen. Deze strakke focus is nodig om ervoor te zorgen dat alle bijdragen waardevol zijn en er echt iets constructiefs bereikt kan worden binnen het thema.

Daarnaast houdt het de bedrijven scherp. Bedrijven die aanvankelijk zijn geweigerd en toch mee willen doen, gaan dan zelf nadenken over wat ze zouden kunnen presenteren. En dan blijken ze vaak wel degelijk toegevoegde waarde te bieden.

Behoefte aan efficiëntieverbetering

Het grootste probleem van de maakindustrie is het gebrek aan goed gekwalificeerd personeel. Dit heeft te maken met de veranderende behoefte van de klant. In plaats van extra machine en mensen, is men nu op zoek naar oplossingen om meer productie te draaien met het huidige personeel of minder mensen. Kortom, de klant is vooral op zoek naar manieren om snelle efficiëntieverbeteringen te realiseren.

Grote en kleine oplossingen

Deze efficiëntieverbeteringen kunnen bereikt worden met grote of juist heel subtiele oplossingen. Zo kun je denken aan een nieuw machinepark, automatisering, betere software of opleiding van het personeel, maar ook aan kleine dingen als het tijdig leveren van het juiste materiaal en gereedschap. Tijdens de Metaaldagen worden de nodige tips en informatie gegeven om de volgende stap te kunnen maken in het optimaliseren van productieprocessen.

Klanten en relevante informatie

De bezoeker van de Metaaldagen kan in een laagdrempelige omgeving alle mogelijke oplossingen vinden voor efficiëntieverbetering en het optimaliseren en beheersen van bedrijfsprocessen. Op het congres zullen iedere dag verschillende keynote sprekers optreden die, net als de exposanten, verplicht zijn om het thema uit te dragen. De bezoeker vindt op de Metaaldagen dus gegarandeerd relevante informatie, die hem echt verder kan helpen.

Deelnemende bedrijven vinden op hun beurt een grote groep potentiële klanten, vele netwerkmogelijkheden en meer dan genoeg waardevolle ideeën van andere bedrijven en sprekers.

Inspirerende sprekers

Aanwezigen op de beurs kunnen genieten van een hoogwaardig congresprogramma met inspirerende sprekers. De eerste spreker is al bekend: Peter Hoogerhuis van Philips zal vertellen over zijn additive manufacturing-fabriek.

Ook komt er een spreker van ING, dat onlangs een interessant rapport heeft gepubliceerd over de hightechindustrie in Nederland. Een van de conclusies: de hightechsector in ons land groeit dubbel zo hard als de hele economie, maar onze toeleveranciers profiteren daar onvoldoende van. Welke kansen liggen er voor hen en wat moeten ze aanpassen om kans te maken op orders? Over die vragen zal het gaan in de ING-presentatie.

Alle presentaties moeten te maken hebben met Industry 4.0 en procesoptimalisatie. Dat geldt ook voor de ‘commerciële sessies’ van exposanten. Dit mogen geen verkapte productpresentaties zijn. Alles moet daarom vooraf goedgekeurd worden door een commissie. Pas dan krijgt de spreker een podium in het speciale theater met tachtig zitplaatsen.

Ook hier is de eerste spreker bekend: Wouter van Halteren van Halter CNC Automation zal ingaan op de verschillende fases van de reis naar Industry 4.0. Welke stappen zijn eenvoudig te nemen en leveren de grootste efficiëntieverbetering op? Antwoorden op deze en vele andere vragen krijg je op de Brabantse Metaaldagen.

Vind oplossingen en deel je kennis

Het mag duidelijk zijn: wat je ook doet in de Metaal- & Maakindustrie, als je oplossingen zoekt of te bieden hebt op het gebied van procesoptimalisatie en efficiëntieverbetering, zijn de gloednieuwe Brabantse Metaaldagen het perfecte event voor jou.Dus houd vooral het nieuws over de beurs in de gaten, en wees snel als je je wilt aanmelden als spreker of exposant, want menig professional in de metaalindustrie wil hier gezien worden.

Dit event, georganiseerd door United Industrial fairs, in samenwerking met de branche vereniging FPT/Vimag die ook eigenaar is van de TechniShow, richt zich met de combinatie van een congres en een vakbeurs specifiek op de metaalindustrie.

Het concept heeft enkele vernieuwingen.
Zo moet elke exposant in minimaal 250 woorden kunnen aangeven welke producten en/of diensten men levert op het gebed van procesoptimalisatie voordat ze mogen deelnemen. Ook zijn ze verplicht dit uit te stralen en tentoon te stellen tijdens het event.

 Van zodra er nieuwe informatie beschikbaar is, zal deze webpagina worden geüpdatet. 

 PRAKTISCHE INFO

De Brabantse Metaaldagen vindt plaats in de nieuwe Hal 7 van de Brabanthallen in s' Hertogenbosch.
ADRES
Diezekade 2
5222AK ‘s-Hertogenbosch
Nederland

OPENINGTIJDEN
Woensdag 10 april:
Donderdag 11 april:
Vrijdag 12 april:

CONTACT
United Industrial Fairs
Klinkenbergerweg 42 
6711ML Ede 
Nederland
Tel:  +31 (0)318 769 233
info@unifs.nl

EXPOSANTEN

Hieronder vindt u een voorlopige lijst van de exposanten. Voor de beursstanden en verdere updates kunt u de lijst raadplegen op de website van de Brabantse Metaaldagen.

247Tailorsteel 
ABB Robotics
AESC B.V. 
Astes4 Benelux B.V.
Bendertechniek B.V.
BMO Automation 
BMT Machine Tools B.V.
Cad2M 
Cards PLM Solutions
Cellro B.V.
CNC-Consult & Automation B.V.
DESTACO Benelux BV
Dijkink Machinery B.V.
Dormac CNC Solutions
Dormer Pramet
Dymato B.V.
Erowa AG 
Ertec B.V. 
Evolent Machines B.V.
Exact Netherlands B.V.
FANUC Benelux 
Fanuc Benelux 1
Fastems Systems GmbH
FYFF
Gibas Automation
Gibas Numeriek
Grob Benelux B.V.
Hagoort Groep
Haimer GmbH
Halter CNC Automation B.V.
Harry Hersbach Tools B.V.
Heidenhain Nederland B.V.
Hexagon Metrology B.V.
Hoffmann Quality Tools B.V.
IMS Nederland B.V.
ISD Benelux B.V.
Kumatech
Laagland B.V. 
Lasergraaf.nl
Leering Hengelo B.V.
Liemar
LISSMAC Maschinenbau GmbH
LVD Nederland B.V.
MCB Nederland B.V.
Meuleman Engineering B.V.
MHT GmbH
Mijlpaal Produkten
Morris Slolutions V.O.F.
OLMIA ROBOTICS 
Oude Reimer
Produlas
Projectteam Verspanen 4.0
Q-Fin Quality Finishing
Quality Tools Holland
Renishaw Benelux B.V.
Rhenus Lub B.V.
Ridder Data Systems B.V.
Robotics Benelux
RobWelding B.V. 
Rolan Robotics B.V.
Romias Robotics 
Roosen BPL 
SafanDarley 
Staalmach B.V. 
STYLE CNC Machines
TDM Systems GmbH
Topfinish
Trumpf Nederland B.V.
Tuwi Nederland B.V.
Valk Welding B.V.
Voortman Steel Machinery
VWCO
WiCAM Benelux B.V.
Wila B.V.
YASKAWA Benelux B.V.

BRABANTSE METAALDAGEN

BRABANTSE METAALDAGEN

KLINKENBERGERWEG 42
6711 ML EDE
+31318769233
-
www.unifs.nl