naar top
Menu
Logo Print

FARO ingezet bij Network Rail Project

Focus 3D X 330 Laser Scanner gaat naar onderaannemers ter controle van de prefabelementen
magazine

De FARO Focus 3D X 330 Laser Scanner wordt gebruikt voor de levering van nauwkeurig geprefabriceerde betonsegmenten voor het Ordsall Chordproject. Het project maakt deel uit van het plan van Network Rail ter verbetering van de spoorwegen in het noorden van Engeland. Met deze nieuwe spoorlijn komt voor het eerst een verbinding tot stand tussen de belangrijkste treinstations in het centrum van Manchester. "Er werd beslist om een draagbaar non-contact meetsysteem aan te schaffen dat we naar de onderaannemer konden brengen om daar de prefabelementen te controleren, voordat deze op transport zouden gaan. Onze zoektocht naar een geschikt systeem resulteerde in de Focus 3D X 330 Laser Scanner van FARO,” legt Dan Binney, Skanska BAM Senior Engineering Surveyor, uit. “Door de compacte afmetingen en het lage gewicht kunnen we de Focus3D X 330 gemakkelijk naar onze onderaannemers brengen. Gezien de omvang en complexiteit van sommige van de prefabelementen kunnen wij met de laserscanner alle benodigde nauwkeurige meetgegevens verzamelen. Weer terug op de Ordsall Chord locatie kunnen we de FARO-gegevens opnemen in een bestaande workflow.”

FARO

FARO

HIGH TECH CAMPUS 68
5656 AG EINDHOVEN
+31407981010
+31407981099
www.faro.com
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

FARO ontwikkelt mobiele CMM's (coördinatenmeetmachines) en 3D-imaging systemen om dimensionale metrologieproblemen op te lossen.

De technologie van FARO biedt zeer nauwkeurige 3D-metingen, imaging en vergelijking van onderdelen en samengestelde structuren binnen de productie en de kwaliteitsborgingsprocessen. De systemen worden gebruikt voor het inspecteren van componenten en samenstellingen, productieplanning, het documenteren van grote volumes of het structureren in 3D, en nog veel meer.

Met de FARO 3D-meettechniek kunnen bedrijven efficiëntie maximaliseren en processen verbeteren.

FARO biedt een scala aan meetarmen voor tactiele en contactloze metingen, inclusief de FARO® Prime, FARO Edge®, FaroArm®, FaroArm® Fusion, Edge ScanArm®, Laser ScanArm®, FARO® Gage, FARO® Design ScanArm voor reverse engineering en CAD-gebaseerd ontwerp, FARO® Cobalt Array Imager, een metrology-grade contactloze scanner die miljoenen hoge resolutie 3D coördinatenmetingen vastlegt in enkele seconden. Het portfolio van FARO bevat ook de nieuwe FARO® TracerM, een 3D Laser Projectiesysteem voor efficiënte, nauwkeurige, lasergestuurde assemblage en productie, de nieuwe FARO® VectorRI Imaging Laser Radar, een groot-volume, contactloze 3D meetoplossing voor zowel handmatige en geautomatiseerde productieprocessen als de extreem nauwkeurige FARO® Laser Tracker voor korte tot lange meettoepassingen tot 80 meter.

FARO biedt tevens de FARO® Laser Scanner Focus 3D Series, FARO® Handheld Scanner Freestyle 3D en de FARO® Laser Trackers Vantage voor grote volumemetingen, de CAD-gebaseerde meet- en rapportagesoftware CAM2 Measure 10 en CAM2 SmartInspect, en de 3D documentatiesoftware SCENE, SCENECT, 3D App Center en SCENE Webshare Cloud.

  •   
  •   

Producten & Diensten