naar top
Menu
Logo Print

Think 3D: 3D drone scanning

Voor de Strombee werd een drone rond de Faro Focus gebouwd
magazine

Omdat Think 3D al overtuigd was van de scankwaliteiten van de FARO Focus3D X130, namen ze een ingrijpende beslissing: waar gewoonlijk wordt gekozen voor een scanner die bij de drone past, werd nu besloten om een drone te bouwen rond de FARO Focus. Er was meer expertise nodig om te onderzoeken of de drone kon worden uitgerust met een laserscanner van FARO. Think 3D formeerde een team met specialisten op het gebied van lucht- en ruimtevaart, en UAV-techniek. Na vier jaar onderzoek was de STORMBEE een feit. De UAV kan worden gebruikt met elk type laserscanner van FARO. "Het geringste zuchtje wind kan de drone uit balans brengen en zo de nauwkeurigheid van de scan beïnvloeden. Het is duidelijk dat wanneer je een laserscanner op een drone plaatst, er altijd sprake is van een zekere afwijking. Het is echter onze taak om die afwijking terug te brengen tot het absolute minimum," vertelt CEO Liesbeth Buyck. De mogelijkheid om een UAV te gebruiken voor klantspecifieke scantaken heeft geleid tot een uniek concept. "Wij denken dat dit concept grote mogelijkheden heeft en bieden het aan als commercieel product. Uiteindelijk wil elk bedrijf een zo hoog mogelijke productiviteit bereiken en met deze unieke combinatie van de FARO Focus3D X130 en onze speciaal ontwikkelde drone is dat mogelijk."

FARO

FARO

HIGH TECH CAMPUS 68
5656 AG EINDHOVEN
+31407981010
+31407981099
www.faro.com
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

FARO ontwikkelt mobiele CMM's (coördinatenmeetmachines) en 3D-imaging systemen om dimensionale metrologieproblemen op te lossen.

De technologie van FARO biedt zeer nauwkeurige 3D-metingen, imaging en vergelijking van onderdelen en samengestelde structuren binnen de productie en de kwaliteitsborgingsprocessen. De systemen worden gebruikt voor het inspecteren van componenten en samenstellingen, productieplanning, het documenteren van grote volumes of het structureren in 3D, en nog veel meer.

Met de FARO 3D-meettechniek kunnen bedrijven efficiëntie maximaliseren en processen verbeteren.

FARO biedt een scala aan meetarmen voor tactiele en contactloze metingen, inclusief de FARO® Prime, FARO Edge®, FaroArm®, FaroArm® Fusion, Edge ScanArm®, Laser ScanArm®, FARO® Gage, FARO® Design ScanArm voor reverse engineering en CAD-gebaseerd ontwerp, FARO® Cobalt Array Imager, een metrology-grade contactloze scanner die miljoenen hoge resolutie 3D coördinatenmetingen vastlegt in enkele seconden. Het portfolio van FARO bevat ook de nieuwe FARO® TracerM, een 3D Laser Projectiesysteem voor efficiënte, nauwkeurige, lasergestuurde assemblage en productie, de nieuwe FARO® VectorRI Imaging Laser Radar, een groot-volume, contactloze 3D meetoplossing voor zowel handmatige en geautomatiseerde productieprocessen als de extreem nauwkeurige FARO® Laser Tracker voor korte tot lange meettoepassingen tot 80 meter.

FARO biedt tevens de FARO® Laser Scanner Focus 3D Series, FARO® Handheld Scanner Freestyle 3D en de FARO® Laser Trackers Vantage voor grote volumemetingen, de CAD-gebaseerde meet- en rapportagesoftware CAM2 Measure 10 en CAM2 SmartInspect, en de 3D documentatiesoftware SCENE, SCENECT, 3D App Center en SCENE Webshare Cloud.

  •   
  •   

Producten & Diensten