naar top
Menu
Logo Print

Parcom Capital neemt 247TailorSteel over

Klaar voor versnelde internationale expansie
magazine

247TailorSteel, marktleider op het gebied van lasergesneden plaatwerk, gebogen onderdelen en buizen-op-maat metaalbewerking, kan met de komst van investeerder Parcom Capital versneld internationaal verder expanderen. 247TailorSteel heeft een exclusieve methode ontwikkeld waardoor zij snel, accuraat en met minimaal snijverlies, metaalproducten kan leveren.
247TailorSteel is sinds de oprichting in 2007 gemiddeld met 35% gegroeid en denkt in 2019 een omzet van € 100 miljoen te realiseren.
Via het online Sophia (Sophisticated Intelligent Analyzer) portaal hebben klanten binnen 1 minuut een offerte in huis. Meer dan dertig lasersnijders, zestien kantbanken en vijf buislasers worden aangestuurd door 350 medewerkers en verwerken orders 24/7.
‘De metaalsector was en is soms nog steeds vrij traditioneel. In dat gat zijn we gesprongen”, vertelt Carel van Sorgen, oprichter van 247TailorSteel. “Via een zelf ontwikkeld internetportaal kunnen klanten inloggen en hun producttekeningen uploaden. Zo hebben ze razendsnel een offerte in de bus en kunnen ze hun order plaatsen en leveren we altijd binnen de afgesproken tijd.
Van Sorgen: “Ik ben trots op de enorme groei die we de afgelopen jaren hebben. We zien volop kansen om internationaal verder door te groeien. Ons doel is om klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen en daar zijn significante investeringen voor nodig. In Parcom Capital hebben we een partner gevonden die ons niet alleen op dat vlak zal ondersteunen, maar ook het netwerk heeft om specialisten bij ons aan tafel te brengen. De ambitie is om de komende jaren verder in Europa uit te breiden, waarbij de eerste grote stappen in Duitsland al genomen én gezet zijn.”
Naar verwachting wordt de overname in het tweede kwartaal van 2019 afgerond. De Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM) en het Duitse Bundeskartellamt (BKa) moeten de transactie nog goedkeuren.

247 TAILORSTEEL

247 TAILORSTEEL

+31315270370
-