naar top
Menu
Logo Print

Kemper zet monitoring luchtkwaliteit voort

Bedrijf presenteert nieuwe slimme afzuigtechnieken
magazine

Kemper heeft op EuroBLECH in Hannover enkele nieuwe slimme afzuigtechnieken gepresenteerd. Het gaat over het AirWatch-luchtbewakingssysteem, het CleanAirTower SF-ventilatiesysteem, de mobiele toortsafzuigunit VacuFil 125 en een nieuwe generatie van Internet of Things afzuig- en filtersystemen.
Het geavanceerde AirWatch biedt intelligente oplossingen voor het meten en controleren van de luchtkwaliteit in de hal. Dat gebeurt aan de hand van een gevoelige lasermethode die deeltjes kan detecteren die zelfs kleiner zijn dan 0,3 micrometer.
De sensormodules zijn vervangbaar en achteraf te monteren. In de toekomst wordt het dan mogelijk om fijne stofdeeltjes en stikstof of koolmonoxide te monitoren.
Verder werd ook de CleanAirTower SF met geïntegreerde luchtbewakingssoftware voorgesteld. Dat ventilatiesysteem meet de deeltjesconcentratie in de lucht van de hal zonder dat er extra apparatuur nodig is. Het heeft bovendien een hoog scheidingsrendement van meer dan 99% en werkt met filters die volledig kunnen worden vervangen zonder vervuiling. De nieuwe TurboBoost-functie maakt ook een tijdelijke verhoging van de afzuigcapaciteit mogelijk om grote hoeveelheden fijn stof op te vangen.
Toortsafzuiger VacuFil 125 biedt afzuigprestaties op basis van parameters die zijn opgeslagen in het Kemper Cloud Portal. Lassers selecteren gemakkelijk het betreffende toortstype op een interface. De software wordt steeds bijgewerkt. Het apparaat is geschikt voor permanent gebruik bij puntafzuiging met grote rook- en stofhoeveelheden.
“Dankzij machinecommunicatie krijgen gebruikers een betere controle over hun systemen en kunnen ze hun werknemers effectief beschermen tegen gevaarlijke stoffen", aldus Kemper-CEO Björn Kemper.

KEMPER

KEMPER

+49256468137
-