naar top
Menu
Logo Print

Hembrug integreert vanaf nu steenfinishtechnologie in machines

Exclusieve levering voor harddraai- en rondslijpmachines
magazine

Hembrug Machine Tools heeft een overeenkomst gesloten met PTGoldAU UG voor de exclusieve levering van de steenfinishtechnologie KombiFin. De overeenkomst geldt alleen voor harddraai- en rondslijpmachines. PTGoldAU UG werkt sinds 2017 aan de marktintroductie van hoognauwkeurige oppervlakte-bewerkingstechnologie op moderne CNC-machines.
Tegenover de exclusieve levering van deze KombiFin technologie stelt Hembrug een Mikroturn 100 hard-draaimachine ter beschikking. Zij zullen deze gebruiken voor proeven en jobber gerelateerde werkzaamheden. Het finishproces wordt onder andere ingezet bij de productie van hoog belaste afdichtings- en lagerzittingen op bijvoorbeeld aandrijfassen voor hydraulische pompen.
Het gaat om een proces met grote aantallen, met één type werkstuk en waarbij de voor- en nabewerking op afzonderlijke machines wordt uitgevoerd. De KombiFin-technologie betreft echter kleine, sensorische steenbewerkingsunits die eenvoudig in moderne CNC-bewerkingsmachines kunnen worden geïntegreerd. Een nabewerking op een afzonderlijke machine is niet meer nodig.
Door de integratie van deze systemen in de Hembrug Mikroturn® harddraaimachines komt het finishproces beschikbaar voor fabrikanten van kleine tot middelgrote series met een variabel werkstuk spectrum. Zo kunnen zij bvb. een spiraalvrije oppervlaktestructuur realiseren die alleen met harddraaien niet mogelijk is. De steenfinishunit kan eenvoudig in de gereedschapswisselaar worden gemonteerd.

HEMBRUG MACHINE TOOLS

HEMBRUG MACHINE TOOLS

+31235124900
-