naar top
Menu
Logo Print

HARDWARE DOMINANT OP DE TECHNISHOW

Een blik op nieuwe ontwikkelingen en innovaties

TechniShow

De Nederlanders weten met de TechniShow elke twee jaar weer een sterke beurs neer te zetten. Tegen de trend in groeide dit jaar het bezoekersaantal zelfs naar meer dan 42.000. De redactie van Metallerie was aanwezig en ging op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen. Hoewel je als beursbezoeker in Utrecht zeker de toekomstige trends kon ontdekken, bleven vooral de machines de aandacht opeisen.

PRECISIE-CNC-MACHINES

En dat deden de CNC-machines volop, zeker in hal 12 (verspaning) en hal 7 (plaatbewerking). Een van de ontwikkelen die in de verspaning opvallen, is de toenemende nauwkeurigheid van machines met een compact werkbereik. Gedreven door de hightech en precisie-industrie in Nederland, zien we dat veel verdelers juist op dit segment inzetten. De machinebouwers blijken vooral bezig te zijn met het tillen van de nauwkeurigheid van de bewerkingen naar een dusdanig niveau dat de producten met frezen praktisch volledig bewerkt kunnen worden. De grootverspaning, daarentegen, kwam er karig vanaf.

TechniShow

5-assige machines steeds meer standaard

Duidelijk is dat met de nieuwe generatie van precisie-CNC-freesmachines slijptechnologie enkel nog ingezet hoeft te worden voor producten die een bepaald oppervlakteprofiel vereisen. Deze trend verklaart het succes van bepaalde topmerken van precisie-CNC-machines in de Nederlandse markt. Misschien is de behoefte aan nauwkeurigheid, gecombineerd met een afnemend aanbod van vakmensen, ook wel de reden waarom 5-assige machines steeds meer de standaard lijken te worden. Het aanbod 3+2 machines en ook 5-assig simultaan groeit gestaag. Desondanks waren er exposanten die nog 3-assige freestechnologie toonden op de beurs in Utrecht.

AUTOMATISERING

Wat de automatisering van CNC-machines betreft, is buurland Nederland koploper. Als geen ander land heeft de sector dit thema jaren geleden al opgepakt. Tijdens de TechniShow vielen ons op het gebied van automatisering twee zaken op.

Flexibel automatiseren van draaimachines

Allereerst het flexibel automatiseren van CNC- draaimachines. Tot nog toe bleef de productvariatie bij de robotbelading van een draaimachine beperkt door de mogelijkheden van de klauwplaat. Die bepaalt immers de stafdiameter van het uitgangsmateriaal. De reden waarom het moeilijk is om een robot een klauwplaat te laten wisselen, zit in het hoge gewicht hiervan. Dat zou een zware robot vergen. Bijna alle system integrators hebben dit probleem sinds kort opgelost, al verschilt de manier waarop ze dit hebben gedaan. Meerdere partijen kiezen voor een spantangwissel, omdat een relatief compacte robot dan kan volstaan. Enkelstuks of kleine series draaiwerk van verschillende diameters van uitgangsmateriaal kunnen zo onbemand worden geproduceerd. De tweede oplossing is een systeem waarbij gebruik wordt gemaakt van een interface: de basis van de klauwplaat blijft op de machine, alleen het deel met de klauwen wordt gewisseld.

Logistiek in een fijnmechanisch bedrijf

Het tweede wat bij de automatiseerders opviel, is dat men oog krijgt voor de logistieke factor in een fijnmechanisch bedrijf. Robotcellen moeten nog steeds beladen worden en als de job klaar is, ook ontladen. Vaak staat de spindel dan stil. Hiervoor hebben de system integrators meerdere oplossingen ontwikkeld. De meest eenvoudige is een verrijdbare trolley als vervanging van de vaste lades in een kleine cel. Een stap verder gaan systemen om deze trolleys onbemand te verplaatsen. Op de TechniShow lieten sommige automatiseerders al concepten zien van zelfrijdende voertuigen die in de fabriek deze trolley oppakken en naar een andere plek brengen. Dat kan zijn van bijvoorbeeld de zaagmachine naar een bewerkingscentrum of van de CNC-machine naar het magazijn. Of naar een volgend bewerkingsstation. Het gaat nog om eerste aanzetten, maar de leveranciers denken dat de zelfrijdende voertuigen, die met radartechnologie werken en daardoor geen koperen strips in de vloer of andere markeringen nodig hebben, snel gaan doorbreken. Dit heeft alles te maken met de schaarste aan vakmensen. Daarnaast wijzen ze op het belang van doorlooptijdverkorting doordat bijvoorbeeld halffabricaten sneller naar een volgend bewerkingsstation gebracht kunnen worden.

MEETTECHNOLOGIE

Versnellen van het meetproces

TechniShow

Méér productiviteit is eveneens een thema dat speelt aan de kant van de meettechnologie. Met toenemende kwaliteitseisen, bijvoorbeeld meetrapporten bij de werkstukken, neemt in veel bedrijven de druk op de meetkamer toe. Deze druk kan op meerdere manier verlicht worden. Eén hiervan is het versnellen van het meetproces, door bijvoorbeeld met optische tasters te werken in plaats van de klassieke taster. Een noviteit in Utrecht was een CMM waarin de meetmachine automatisch wisselt tussen de vijfassige meetkop voor tasters en een optische unit voor de plaatsen waar optische tasters sneller hun werk doen.

Meten op de productievloer

Een andere oplossing om de druk op de meetkamer te verlichten, is het verplaatsen van het meten naar de productievloer. Ofwel met een speciaal voor deze omgeving ontwikkelde CMM, die robuuster is dan de fijngevoelige systemen voor de CMM. Of men gaat nog een stap verder en integreert een meetcel met de robot aan een CNC-machine. Op deze wijze kan men in het proces meten en direct bijsturen als dat noodzakelijk is. Zo wordt de onbemande productie betrouwbaarder. Een technologie die zich eveneens meer richting de kwaliteitscontrole ontwikkelt, is het 3D-scannen. Een van de innovaties op dit vlak is dat de scansnelheid fors verbetert doordat men bredere vlakken in een keer scant. Daarnaast ontwikkelen de fabrikanten software waarmee het resultaat van een 3D-scan snel vergeleken kan worden met het CAD-model van een fysiek product, bijvoorbeeld een gietwerkstuk of een additief geproduceerd onderdeel.

3D-PRINTEN

De TechniShow had dit jaar het thema additive manufacturing, 3D-printen, prominent op de agenda geplaatst. Daarbij was de inbreng vanuit Vlaanderen groot. Toch was het op de beursvloer zelf nog steeds zoeken naar additief geproduceerde stukken, hoewel enkele exposanten wel aangeven dat de interesse voor 3D-metaalprinten groeiende is. Het gaat er echter om dat men de juiste toepassing heeft én dat men het design aanpast om de mogelijkheden van 3D-printen te kunnen uitbuiten.

En daar heeft de Nederlandse toeleveringsindustrie een nadeel, vergeleken met bijvoorbeeld landen als België en Duitsland, die over veel méér grote OEM'ers beschikken. Dit neemt echter niet weg dat meerdere leveranciers van 3D-metaalprinters deze technologie hebben toegevoegd aan hun portfolio en er komende jaren wel een gestage groei van verwachten. In de additieve productie speelt de scantechnologie een veel grotere rol omdat men met scannen reverse engineering kan toepassen om van een ouder werkstuk, waarvan er misschien niet eens meer 2D-tekeningen beschikbaar zijn, relatief snel een 3D-model te maken.

INDUSTRIE 4.0

TechniShow

Op het vlak van Industrie 4.0 was eigenlijk de meest interessante innovatie bij een van de machinebouwers te zien en niet bij softwareontwikkelaars. De machinebesturing leest direct een solid in (STEP-file) en laat de machineoperator met enkele muisklikken het stuk programmeren. Geometriedata halen de besturing direct uit de solid. Voor bedrijven die nog niet met CAM-pakketten werken, is dit een eerste stap in die richting. Zo moet de nieuwe optie ook gezien worden, aldus de fabrikant, die beslist niet wil gaan concurreren met CAM-ontwikkelaars. Het aanbod van monitoringsoftware, waarmee men de machines nauwgezet kan volgen, was er ook, maar was eigenlijk ondergesneeuwd in het machine- en robotiseringsgeweld van de TechniShow. Dat software voor de maakindustrie wellicht het belangrijkste thema wordt, mag wel afgeleid worden uit de toekenning van de TechniShow Innovation Award aan een systeem om de spindels van machines te monitoren. Aan de andere kant ging een andere prijs naar een stukje hardware, een nieuwe tandwielkast waarmee er onder vollast geschakeld kan worden. Hiermee bespaart men bij het draaien van werkstukken waarbij er vaak veranderd moet worden van toerental en koppel, veel tijd doordat men niet telkens helemaal naar 0 hoeft terug te keren.

TECHNISHOW

TECHNISHOW

+31302955911
\N