naar top
Menu
Logo Print

Universal Robots splitst integratie en distributie in de Benelux

Industrial Cobotics en Gibas Automation klaar voor volgende cobot-groeifase
magazine

Om aan de exponentieel stijgende vraag naar cobots in de Benelux te blijven voldoen, intensifieerden Universal Robots en Gibas Automation hun samenwerking. Sinds begin mei neemt het nieuw opgerichte Industrial Cobotics de distributie en marketing voor haar rekening, Gibas Automation richt zich op integratie- en servicewerkzaamheden.

Sinds 2010 is Gibas Automation het gezicht van Universal Robots in de Benelux. De robotintegrator uit Nijkerk, Nederland en de Deense cobotpionier vonden elkaar niet alleen op gebied van technologie, ook de visie en bedrijfscultuur bleken een perfecte match. Het resultaat was een snelle opmars van cobots in België en Nederland, waarbij Gibas Automation steevast tot de top van snelst groeiende UR-distributeurs en integratoren wereldwijd behoorde.

Om die groeicurve in deze nog steeds jonge industrie te kunnen voortzetten, is nu gekozen om distributie en cobotintegratie te splitsen. Industrial Cobotics, met zetel in Haaltert, België zal de distributie van UR-cobots verzorgen. Samen met de recent aangestelde Christian Janse (Area Sales Development Manager UR), wordt zo ook de toekomstige lokale ondersteuning voor een toenemend aantal partners en klanten veilig gesteld.

Ook voor Gibas Automation levert die focus op de kerntaken voordelen op. Zij kunnen zich bij een groeiende vraag concentreren op het creëren van meerwaarde voor hun klanten, middels automatisering en de integratie van UR-cobots.

Volgens het bedrijf blijft de Beneluxmarkt door de splitsing ook de komende jaren verzekerd van een maximale ondersteuning bij de inzet van Universal Robots.

INDUSTRIAL COBOTICS

INDUSTRIAL COBOTICS

VLAMSTRAAT 7
9450 DENDERHOUTEM
+3227931041
-