naar top
Menu
Logo Print

Grinding symposium 2019 kende succesvolle editie

Meer dan 1500 bezoekers geïnteresseerd in toekomstige technologieën
magazine

Begin mei vond in het Zwitserse Thun het driedaagse ‘Grinding Symposium 2019’ plaats, georganiseerd door United Grinding Group. De fabrikant van precisiemachines voor slijpen, eroderen, laseren en gecombineerde bewerking nodigde voor de vierde keer gasten uit voor het symposium. Traditioneel ligt de focus van het symposium op metaalbewerkingstechnologieën en algemene thema's uit de productiesector. Het bleek een succesvolle editie, met meer dan 1500 internationale bezoekers. Het symposium behandelde thema’s zoals ‘digitale oplossingen voor operators van productiemachines’, de rol van additive manufacturing en actuele trends in de productie-industrie. Die stonden centraal in het FutureLAB, een nieuwe toevoeging aan het symposium.
"Ons doel bij de presentatie van deze toekomstige technologieën is om een dialoog met onze klanten te creëren en meer te weten te komen over hun individuele verwachtingen en eisen", vertelt CTO Christoph Plüss uit. Er waren 16 lezingen op het symposium, gegeven door internationaal gerenommeerde experts uit de wetenschap en de praktijk behandelden een breed scala aan onderwerpen.
In de 13 technologiepresentaties en de Customer Care-presentatie konden bezoekers de nieuwste machines en oplossingen van de acht bedrijfsmerken ervaren - van de MÄGERLE MFP 30, een wereldinnovatie voor het bewerken van vliegtuigmotorbladen, tot de Europese première van de STUDER S31 voor het bewerken van zeer lange werkstukken; van de uitgebreide service van de Customer Care-afdeling van de groep tot de productie van ultra-hard gereedschap met behulp van laser op een EWAG LASER LINE ULTRA, die op het symposium in een webshop-oplossing in samenwerking met een klant werd gepresenteerd.
De technologiepresentaties werden in de hallen van Thun Expo georganiseerd. Naast de uitgebreide informatie die werd verstrekt, stond de uitwisseling tussen de Groep, haar klanten en internationale experts centraal tijdens het evenement.

DE RIDDER TDR

DE RIDDER TDR

BOOMSESTEENWEG 690
2610 WILRIJK
+3227628910
+3227628912