naar top
Menu
Logo Print

JOB PRECISION GAAT MET YASDA RICHTING DE ΜM

Microprecisie als product van vier parameters

JOB Precision, ooit gestart als Jagema Gereedschapsmakerij en vandaag onder­deel van Anvil Industries (een subsidiary van de investeringsmaatschappij Vado Beheer), maakte in een tijdspanne van amper 10 jaar een enorme evolutie door, van matrijzenbouwer tot geprezen fabrikant van hogeprecisieonderdelen. Een gewaagde koerswijziging destijds, maar wel eentje dat vruchten wist af te werpen. “Met klanten als ASML, Philips en NASA hebben we inzake fijnmechaniek een eer hoog te houden,” klinkt het bij directeur Hans Bakker, “maar dit is enkel mogelijk wanneer we ook over de juiste middelen kunnen beschikken.”

 

Hans Bakker, directeur bij JOB Precision bij Koen Lambrichts van Yasda-dealer De Ridder THO
Hans Bakker, directeur bij JOB Precision bij Koen Lambrichts van Yasda-dealer De Ridder THO

BEDRIJFSPROFIEL

Van matrijzenbouw tot precisieonderdelen

Het was Hans Bakker zelf die destijds de aanzet gaf om zich meer te specialiseren in de productie van hoogwaardige onderdelen, en matrijzenbouw dus over te laten aan anderen. “De kracht van JOB Precision anno 2019 is dat we, veel meer dan enkel frezen, alle bewerkingen inhouse kunnen uitvoeren: draad- en zinkvonken, hoognauwkeurig draaien tot Ra 0,05, rond- en vlakslijpen, leppen, 3- en 5-assig frezen, en dit alles niet zelden op submicronniveau. Zo kunnen we de klant echt volledig ontzorgen. En die koers­wijziging leverde ook op.”

Rijzende ster aan het firmament

JOB Precision wist intussen verscheidene high-end opdrachten binnen te halen, waardoor het bedrijf onderdelen mocht realiseren voor het ExoMars Rover-verkenningsvoertuig, en ook illustere realisaties zoals onderdelen voor de Hubble-ruimtetelescoop of de CERN-deeltjesversneller laten het aura van JOB Precision fel schitteren. Een uitdaging, zo klinkt het, want veel meer nog dan in matrijzenbouw, moet men bij fijnprecisie de processen te allen tijde onder controle hebben.

“Tussen de bewerkingsstappen door maken we daarom steevast meetrapporten op, we moeten ook over de juiste materiaalcertificaten en hardingsvoorschriften beschikken en alles moet tegenwoordig ook traceable zijn”, vertelt Bakker. “De productie van hoogprecieze onderdelen behoeft ook een wijziging in de mindset van het personeel. De nieuwe UCV-onderdelen (Ultra-Clean Vacuum) voor de hoogvacuümmachines van ASML, bijvoorbeeld, mag je niet zomaar aanraken met de blote hand, om zo de contactoppervlaktes te vrijwaren van contaminatie. Een andere wereld dus, maar wel eentje waarin we heel tevreden zijn.”

INVESTERINGEN

“Om producten in het micronbereik te kunnen realiseren, besloten we in 2008 al om, naast de high-end Hembrug MikroTurn-draaibanken die we al hadden, ook te investeren in een 3-assige freesmachine, en dat werd door de nauwkeurigheid van het merk een Yasda YBM 640V”, vertelt Bakker.
Vandaag, 11 jaar na die eerste Yasda, zijn er intussen vijf machines van het Japanse merk terug te vinden in de werkplaats in Valkenswaard: een 3-assige YBM 640V, een 5-assige Vi40 met robot/palletbelading en drie 5-assige PX30i-machines (elk standaard geconfigureerd met 300 gereedschappen en 33 pallets).
“In 2016, twee jaar nadat het Yasda-dealership overging naar de firma De Ridder (n.v.d.r.: tevens verdeler van de Studer en Jung-slijpmachines die JOB Precision staan heeft), besloten we de eerste 5-asser aan te kopen”, vertelt Bakker. “Een jaartje later volgde een tweede PX30i, en nog eens een jaar later kochten we de Vi40 aan als vervangingsinvestering. Dit jaar tenslotte kwam er ook nog een derde 5-asser van het Japanse merk bij.”

Het succes van de Japanse machines bij JOB Precision is volgens Bakker vierledig.

fotoSAMENSPEL VAN FACTOREN

1. Mechanische stabiliteit

De mechanische stabiliteit van de Yasda-machines is misschien wel dé belangrijkste eigenschap waar de Japanse machinefabrikant prat op gaat. Deze aangeprezen karakteristiek zorgt ervoor dat carbides niet uit de gereedschappen gaan breken tijdens het bewerken, waardoor de gereedschapskost binnen de perken blijft en ook de noodzaak tot nabewerking van de werkstukken verdwijnt. Deze hoge stabiliteit is des te opvallender als je weet dat alle contactoppervlaktes waarop de machinegeleidingen worden gemonteerd, nog steeds handmatig worden geschraapt. De Japanse machinefabrikant beroemt zich echter op deze techniek en het vakmanschap dat ermee gepaard gaat, en de resultaten mogen er in ieder geval wezen, met een nauwkeurigheid binnen een bereik van 2 µm parallelliteit en vlakheid.

“Zeker bij het bewerken van de hardste exoten kunnen onze vakmensen deze hoge machinestabiliteit zelf ervaren”, meent Bakker. “Zelfs nog iets meer bij de Vi40 in vergelijking met de PX30i, door zijn blokgeleidingen (zie kaderstuk). Ondanks het bewerken van werkstukken met hoge hardheden (HRC60) en van moeilijk verspaanbare materialen is de slijtage op de frezen sinds de ingebruikname van de Vi40 (in februari 2019) enorm teruggevallen.”
En opvallend: zelfs op oudere Yasda-machines lijkt de tijd geen vat te krijgen, zo weet Koen Lambrichts, Yasda-productmanager bij De Ridder te vertellen: “Bij tests op een 20 jaar oude Yasda 3-asser stelden we vast dat de machine over die tijdspanne nog geen halve micron maatverschil had moeten inboeten in vergelijking met de originele machinespecificaties.”

2. Ontkoppelde fundering

Machine-eigen vibraties zijn één ding, maar wie op het scherp van de snede wil gaan produceren in het micronbereik, zet ook het best trillingen afkomstig van andere machines, volledig buitenspel, om het risico op afwijkingen te elimineren. “Yasda schrijft daarom voor de machines, die tot wel 21 ton wegen, op een sokkel te plaatsen op een ontkoppelde ondergrond van 200 tot 400 mm betonpuin, met daarbovenop 0,5 tot 1 meter gewapend beton”, vertelt Bakker. “Geen onlogische ingreep, want trillingen – zeker die van zware machines – kunnen een invloed hebben op de nauwkeurigheid van machines, zeker wanneer deze zich in het micronbereik bewegen.”

”Bij het bewerken van moeilijk verspaanbare materialen kunnen onze vakmensen de hoge stabiliteit van de machines zelf ervaren”

3. Geconditioneerd klimaat

Naast de machine zelf en de fundering ervan heeft ook de omgevingstemperatuur een invloed. “Daarom werken we bij JOB Precision steevast onder een geconditioneerde temperatuur van 20° C, en ook dat is geen overbodige luxe met het oog op micro­precisie”, meent Bakker.

sfeerfoto4. Capabel personeel

Last but not least hebben ook de vakmensen een grote rol te spelen in het streven naar microprecisie, een rol die ze bij JOB Precision ook met verve vervullen.
“Produceren in het micronbereik vergt een aantal structuren en werkwijzes waar operatoren zich aan dienen te houden. Onze vakmensen weten perfect wat er nodig is om naar de µm toe te werken”, meent Bakker. “Iemand die altijd grof werk heeft gedaan, heeft – met alle respect – dat gevoel voor fijnmechaniek niet in de vingers. Dan kan je wel een Yasda neerpoten, je moet nog altijd over de juiste mensen beschikken”, hierin bijgestaan door Lambrichts: “Daaraan zie je dat JOB Precision zijn tijd ver vooruit is. De extreme eisen waar Yasda-machines aan tegemoetkomen, waren tien jaar geleden simpelweg onvoldoende aanwezig op de Nederlandse en Belgische markt, maar JOB Precision stelde toen al vast dat klanteneisen naar nauwkeurigheid toe steeds extremer werden, net als de materialen zelf."

"Pas nu, tien jaar later, lijkt de industrie in onze contreien klaar voor het merk. Nederlandse en Belgische maakbedrijven moeten zich sowieso steeds nadrukkelijker ontwikkelen in de richting van high-end productie en prototyping, maar dan nog valt de ervaring die JOB Precision hier tijdens het voorbije decennium in wist op te doen, niet meer goed te maken.”

Hightech Campus valkenswaard

De strategie, om exclusief de kaart te trekken van microprecisie, lijkt in ieder geval aan te slaan. De voortdurende groei, gestuwd door 4 miljoen euro aan investeringen tijdens de afgelopen 3 jaar, maakt dat ook een fysieke uitbreiding zich aandient. Als alles goed gaat, verhuist JOB Precision daarom, samen met de buren van Jansen Machining Technology (dat ook onder Anvil Industries valt), begin 2020 naar een nieuwe, grotere locatie op het oude Brabantiaterrein, aan de Leenderweg 182 in Valkenswaard. Beide bedrijven zullen er elk een vleugel van het nieuwe gebouw betrekken, de centrale ruimte zal worden betrokken voor het bestuur van Anvil Industries.

“Een noodzaak”, zo meent Bakker. “Het gebouw aan De Vest is een relict uit de tijd waarin het toenmalige Jagema nog vooral matrijzen maakte. Het plafond is 3,5 meter hoog en er is simpelweg te weinig oppervlakte voor de vele machines. De nieuwbouw, die nu al grappend de ‘Hightech Campus Valkenswaard’ wordt genoemd, moet ons toelaten om opnieuw te groeien. En wie weet, is er dan ook opnieuw meer plaats voor wat nieuwe machines ...”, knipoogt Bakker. Wordt vast en zeker vervolgd! 

PX30i en Vi40

Koen Lambrichts (Yasda-productmanager bij De Ridder): “Yasda staat van oudsher bekend om zijn mechanisch uitstekende machines (zonder de nood aan het softwarematig compenseren van parameters) voor het hoognauwkeurig bewerken van moeilijk verspaanbare exoten. Vanuit de markt groeide echter de vraag naar machines om meer productiegericht te werken, met oplossingen voor de automatische afvoer van spanen. Hiervan is de PX30i met zijn hoge acceleratie en lineaire geleidingen het perfecte voorbeeld. Deze 5-asser, die nu 5 à 6 jaar op de markt is, is standaard uitgerust met 300 gereedschappen en beschikt over 33 palletposities in het werkstukmagazijn, geschikt voor werkstukken tot Ø400 mm x H315 mm. Bovendien is de PX30i ook standaard geconfigureerd met een pick-and-place-unit, wat de 5-asser, ondanks zijn compactheid, tot een erg complete machine maakt waarmee je middels 5-assig simultaan bewerken een nauwkeurigheid kunt halen van tot wel 3 µm.

De 5-assige Vi40 daarentegen (zie inzet) is een basismachine die modulair valt uit te breiden met het oog op automatisatie, wat JOB Precision ook deed. “Op de Vi40 besloten we een Erowa ERD 150L-robot te enten”, vertelt Hans Bakker van JOB Precision. “Deze robot staat in voor het automatisch wisselen van grotere werkstukken tot 400 op 400 mm. De machine zelf is voorzien van hybride geleidingen (blok- én rollergeleidingen) voor een hogere dynamica.”

DE RIDDER TDR

DE RIDDER TDR

BOOMSESTEENWEG 690
2610 WILRIJK
+3227628910
+3227628912