naar top
Menu
Logo Print

Value Added Engineering-service (VAE) verhoogt productiviteit

Helpt klanten winst te vergroten zonder concessies te doen aan kwaliteit
magazine

ESAB's Value Added Engineering (VAE) -service is een effectieve manier voor productiebedrijven om de productiviteit van hun fabricageprocessen en dus hun winstgevendheid te verbeteren, maar zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Klanten zien de voordelen van VAE en realiseren doorgaans een besparing in de orde van grootte van tienduizenden dollars/euro's per jaar en het VAE-team van ESAB kan klanten over de hele wereld helpen om de vruchten van deze bewezen aanpak te plukken.
In een VAE-project analyseren ESAB-deskundigen de snij- en lasprocessen, bevelen vervolgens verbeteringen aan en voorspellen de kostenbesparingen die zullen worden behaald. Afhankelijk van de toepassing zijn aanbevelingen bijvoorbeeld wijzigingen in toevoegmaterialen, herzieningen van lasparameters, trainingen voor operators, herprogrammering van lasrobots, wijzigingen in gezamenlijke ontwerpen of plaatvoorbereiding, of het overschakelen naar een andere vorm van levering van verbruiksgoederen.
Als investeringen in nieuwe apparatuur noodzakelijk is, is het streven om binnen een korte en aanvaardbare termijn de terugverdientijd te realiseren. Als onderdeel van de analyse worden gedetailleerde metingen gedaan van relevante parameters, zodat het VAE-team aanbevelingen kan doen op basis van feiten in plaats van gissingen. ESAB heeft echter ook een gebruiksvriendelijke online lassnelheidscalculator (QWPA), de Quick Weld Productivity Analyzer, beschikbaar die iedereen kan gebruiken om de kosten van hun bestaande lasprocessen te berekenen.
Productiebedrijven zijn zich zelden volledig bewust van de werkelijke kosten van hun lasprocessen, maar door gebruik te maken van de QWPA kunnen ze de kosten en de mogelijkheden zien om kosten te besparen en de winstgevendheid te vergroten, simpelweg door hun lasprocessen te verfijnen. Het VAE-team hanteert een integrale analysebenadering en bestudeert alle aspecten van de snij- en lasprocessen, inclusief materiaalstromen.

ESAB

ESAB

+318007779777
+31334223574