naar top
Menu
Logo Print

Volkswagen bundelt krachten met HP

3D-metaalprinten gebruiken in de massaproductie
magazine

Op de International Manufacturing Technology Show (IMTS) in Chicago hebben HP en Volkswagen een partnerschap aangekondigd om het 3D-metaal drukproces te helpen een doorbraak te bereiken in de massaproductie. Tot nu toe waren 3D-printprocessen te tijdrovend en kostenintensief voor de massaproductie van voertuigonderdelen. Het metaalstraalproces van HP maakt metallic 3D-printen veel eenvoudiger en vooral sneller. De productiviteit kan tot 50 keer stijgen, afhankelijk van het onderdeel. Dergelijke voordelen maken driedimensionaal printen voor de eerste keer interessant voor massa-onderdelen in de autoproductie.
"Het nieuwe HP metaalstraalproces is een belangrijke stap in de richting van de toekomst, zowel voor ons als autofabrikant als voor de hele industrie", aldus Martin Goede, Hoofd Technologieplanning en -ontwikkeling bij Volkswagen. "Het metaalstraalproces van HP maakt metallic 3D-printen veel eenvoudiger en vooral sneller.”
Dergelijke winsten maken driedimensionaal drukken voor het eerst interessant voor massa-onderdelen in de autoproductie.
De samenwerking met HP brengt 3D-printprocessen naar een nieuw niveau. Als onderdeel van deze werkzaamheden zal het Metal-3D Printer Center in Wolfsburg aanzienlijk worden uitgebreid. In een eerste stap worden designelementen in kleine oplages gedrukt, zoals belettering voor achterkleppen, speciale schakelknoppen of toetsen met individuele belettering. Roestvrij staal wordt in eerste instantie gebruikt. Het gebruik van aluminium en andere materialen is gepland voor later.