naar top
Menu
Logo Print

NTU en HP slaan de handen in elkaar voor nieuw onderzoekslaboratorium

Grootste universitaire onderzoekssamenwerking ter wereld
magazine

Nanyang Technological University in Singapore (NTU), HP en de National Research Foundation (NRF) hebben het HP-NTU Digital Manufacturing Corporate Lab aangekondigd. Het labo is het nieuwste bedrijfsonderzoekslaboratorium van Singapore en HP's grootste universitaire onderzoekssamenwerking ter wereld, zal de drijvende kracht zijn achter innovatie, technologie, vaardigheden en economische ontwikkeling die cruciaal zijn voor de vooruitgang van de vierde industriële revolutie. Dit is HP's eerste universitaire laboratoriumsamenwerking in Azië. Het labo van $84 miljoen ondersteunt Singapores streven naar industriële transformatie. Het HP-NTU Digital Manufacturing Corporate Lab, gevestigd bij NTU, werd gelanceerd door Heng Swee Keat, minister van Financiën en voorzitter van de NRF. Dat faciliteert de oprichting van corporate labs via publiek-private samenwerking. Het Corporate Lab is het 13e ondersteund door NRF en het zevende labo bij NTU. De 100 onderzoekers en medewerkers van het lab richten zich op digitale productietechnologieën, met name op het gebied van 3D printen, kunstmatige intelligentie, machinaal leren, nieuwe materialen en toepassingen, cybersecurity en maatwerk.
“Het partnerschap met HP is een belangrijke mijlpaal voor NTU”, zegt professor Subra Suresh. “3D printen maakt samen met technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI), machineleer en cybersecurity integraal deel uit van de Vierde Industriële Revolutie. NTU heeft diepe capaciteiten opgebouwd en is een erkende leider op het gebied van machinaal leren, datawetenschap en additive manufacturing.”
"Samen met HP gaat NTU de fundamentele uitdagingen van vandaag aan met oplossingen die zowel de industrie als de maatschappij in Singapore en de wereld ten goede komen", besluit hij.