naar top
Menu
Logo Print

Air Products rondt de overname ACP af

Betere positie in gamma industriële gassen en diensten
magazine

Air Products (NYSE: APD) heeft de overname van ACP Europe, de grootste onafhankelijke producent van koolstofdioxide (CO2) in Europa, afgerond. Financiële informatie over de transactie wordt niet bekendgemaakt. Met deze overname is Air Products kunnen klanten nu profiteren van een sterke positie voor de levering van vloeibaar CO2 in meer Europese landen en een betere distributie op het Europese vasteland.
“Dit is een goede, logische zet. De CO2-activiteiten van ACP vormen een perfecte aanvulling op onze business. We beschikken nu over een degelijke uitgangspositie om onze klanten meer waarde te bieden en om een verdere groei van onze industriële gasactiviteiten in Europa te realiseren,” zei Ivo Bols, President Industrial Gases van Air Products in Europa en Afrika.
“Met meer dan 120 jaar ervaring in CO2 hebben we een kwaliteitsvol en goed beheerd bedrijf opgebouwd dat prima presteert”, lichtte Jan De Ridder, directeur van ACP, toe. “Dat we een onderdeel van Air Products zijn geworden, betekent dat we de toekomst met groot optimisme tegemoet zien.”
Met de acquisitie versterkt Air Products verder zijn positie als leverancier van het complete gamma industriële gassen en diensten in de regio. Air Products hoeft als onderdeel van de goedkeuring door de Poolse mededingingsautoriteiten geen bedrijfsonderdelen af te stoten. Het bedrijf moet een beperkt deel van de Poolse productiecapaciteit afbouwen als er in een periode van enkele jaren niet aan bepaalde marktvoorwaarden is voldaan. ACP bedient klanten die actief zijn in diverse bedrijfstakken waaronder de chemie, de tuinbouw en de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

AIR PRODUCTS PACKAGED GASSES

AIR PRODUCTS PACKAGED GASSES

+3222552811
+3222552932