naar top
Menu
Logo Print

ISCAR: UW OPLOSSING VOOR HET BEWERKEN VAN GROTE STUKKEN

Werkstukken met grote afmetingen vragen een specifieke aanpak om te verspanen. Fabrikanten moeten technologische processen plannen en efficiëntere snijgereedschappen kiezen om zware onderdelen, die veel ruimte in beslag nemen, te produceren. Gereedschapsproducent Iscar biedt zijn klanten hiervoor altijd de juiste gereedschappen voor de juiste toepassingen.

foto iscar gereedschapGROTE ONDERDELEN ZIJN UITDAGING

Werken met grote onderdelen is geen eenvoudige taak en vraagt vaak om niet-standaard oplossingen. Bij het bewerken van grote onderdelen moet veel materiaal worden verwijderd. Dat kan namelijk aanzienlijke vervormingen veroorzaken als gevolg van onbelemmerde spanningen.

Een andere factor, die tot problemen leidt, is de thermische uitzetting door de warmteontwikkeling tijdens het verspanen. Werkstukken met grote afmetingen zijn daar veel gevoeliger voor in vergelijking met 'normale' werkstukken.

De nood om grote hoeveelheden materiaal te verspanen, vereist een passende spaanafvoer. Dit om te voorkomen dat de spaan opnieuw wordt gesneden. Dat heeft namelijk een negatieve invloed op de gebruikte gereedschappen.

GOEDE SNIJGEREEDSCHAPPEN ZIJN CRUCIAAL

Fabrikanten van grote onderdelen verwachten veel van snijgereedschappen: uitstekende prestaties, goede standtijden en een hoge betrouwbaarheid. Vooral die laatste twee zijn essentieel, omdat grote afmetingen tot een langere bewerkingstijd leiden. Het vervangen van een versleten gereedschap in het midden van een bewerking én het onvoorspelbaar breken van het gereedschap tijdens het verspanen zijn dan ook onaanvaardbaar.

Om maximaal te voldoen aan de eisen van grote onderdelenfabrikanten, bieden producenten van snijgereedschap verschillende oplossingen aan. Iscar heeft als toonaangevend bedrijf en producent van snijgereedschappen jarenlange ervaring en knowhow. Iscar is daarom zelf aanwezig in het proces van het ontwikkelen van efficiënte oplossingen voor deze uitdagingen.

ISCAR-VLAKFREZEN

Het is moeilijk om een groot werkstuk te bewerken zonder vlakfrezen. Ruw- en finisseerbewerking van vrije en gebonden vlakken en de voorbereiding van nulpuntoppervlakken vereisen verschillende indexeerbare vlakfrezen.

De standaard vlakfrezen van Iscar hebben nominale diameters tot 315 mm, terwijl speciale op maat gemaakte gereedschappen grotere afmetingen kunnen hebben. De inserts zijn gemonteerd in vlakfrezen en variëren in snijgeometrie, omdat ze bedoeld zijn voor het bewerken van verschillende groepen materiaal.detailfoto

HELITANG EN HELIDO

Iscars gamma van standaard vlakfrezen omvat veel gereedschapsfamilies voor de productie van grote onderdelen.
Zo is de HELITANG T465 uitgerust met frezen met een snijkanthoek van 65° en met tangentiaal gespannen wisselplaten. Het robuuste ontwerp maakt een productieve bewerking mogelijk met een snijdiepte tot 19 mm.

De HELIDO 890-serie bestaat uit vlakfrezen met een hoek van 89° en met vierkante, dubbelzijdige wisselplaten. Deze efficiënte frezen, die onmisbaar zijn bij het frezen van een vlak vlakbij de schouder, bieden een belangrijk economisch voordeel: de vierkante inserts bieden 8 indexeerbare snijkanten voor een pasdiepte tot 9 mm.

 

PRODUCTGAMMA/MERKEN

Gereedschappen (+ wisselplaten) voor:

- Afsteken
- Groeven
- Groeven en langsdraaien
- Uitwendig draaien
- Draaisnijden
- (Schijf)frezen
- Opsteken
- Opspannen
- (Diep)boren
- PKD- & CBN-wisselplaten

ISCAR BENELUX

ISCAR BENELUX

ROEKHOUT 13
1702 DILBEEK
+3224642020
+3225225121
www.iscar.be