naar top
Menu
Logo Print

HOEZO DE JEUGD HEEFT GEEN AMBITIE MEER?

Jong CNC-bedrijf Metvico geeft het goede voorbeeld

De berichten die ons bereiken over pas afgestuurde operatoren, zijn niet altijd even positief. Te weinig kennis, wordt dan gezegd. Maar dat is niet wat oude rotten uit het vak het meest dwarszit. Ze verwijten de jonge generatie vooral een gebrek aan gedrevenheid. Metvico verwijst alvast dat vooroordeel naar de prullenmand. Ewout is een prille twintiger en heeft zijn opleiding nog maar net afgerond. In de week, en vaak ook tijdens het weekend, staat hij tot 's avonds laat achter zijn machines. Hij heeft namelijk klanten die voor een snelle service op hem rekenen.

Kevin Vercauteren

PASSIE VOOR TECHNIEK

Alles begint met de liefde voor techniek en als je die van huis uit met de paplepel hebt meegekregen vader had een paar conventionele draaibanken staan
dan zit het op dat gebied in ieder geval al snor. Koppel dat aan een knap stel hersenen die de dingen snel oppikken, en de gedrevenheid om door middel van bijscholing voortdurend bij te leren, en je hebt een gedroomde zaakvoerder die zonder meer in staat is de kar te trekken. Leeftijd speelt daarbij geen rol. Ewout, de drijvende kracht achter het jonge toeleveringsbedrijf Metvico, is zo iemand. Vooraleer hij in Sint-Katelijne-Waver de opleiding productontwerp volgde, had hij al een zevende specialisatiejaar computergestuurde werktuigmachines (CNC) achter de rug en uiteraard de technische basisopleiding elektromechanica. Beseffend dat dit nog onvoldoende was om in de zeer competitieve verspaningssector mee te draaien, schaafde hij zijn kennis verder bij door achtereenvolgens een bijscholing CAD/ CAM en meettechniek te volgen.

FIJNMECHANICA

Met die kennis kan hij, afhankelijk van de drukte, samen met zijn wisselende team van halftijdse werkkrachten en interims, de klanten een kwaliteitsvolle en stipte service bieden. Bij zowat elke klant pronkt een snelle levertermijn van pakweg drie tot vier dagen, of zelfs korter, helemaal bovenaan op het verlanglijstje. Kort op de bal kunnen spelen is in de huidige marktomstandigheden dus pure noodzaak, voor elk bedrijf. Maar voor een kmo nog meer, want precies op dat punt is het in vergelijking met grotere ondernemingen in het voordeel. “In vergelijking met grote firma's zijn onze structuur en planning minder log. We kunnen ons flexibeler aanpassen aan onverwachte, dringende orders. Desnoods wordt er tot laat doorgewerkt, ook in het weekend", aldus de jonge ondernemer.

Elk niveau van complexiteit

Metvico mikt in eerste instantie op de precisiemechanica, dat wil zeggen kleinere draai- en freesstukken in niet al te grote series. Binnen dat segment wil het op termijn alle niveaus van complexiteit kunnen aanbieden. Op dit moment stelt zich in het drie- en vierassig verspanen helemaal geen probleem meer. Wat (simultaan) vijfassig werk betreft, is er nog een stap te zetten. Dan hebben we het zeker niet alleen over de competenties alleen, maar ook over het machinepark.

Complementair machinepark

In de werkplaats van Metvico vind je een slijpmachine, nog een paar conventionele banken die voornamelijk worden ingezet voor de reparatie van bestaande onderdelen, een meetarm van Faro en een ontbraammachine en -trommel voor de braamloze afwerking van de stukken. Het kloppend hart echter zijn de draai- en freesmachines van Haas, geleverd door van Waasdijk. Meer specifiek gaat het om een SL 10, een Mini Mill, een VF-3 (beide freesmachines beschikken over een vierde as in de draaitafel), en recent werd ook een draaibank van het type ST20 ssy aangekocht. Deze laatste beschikt over een barfeeder en aangedreven gereedschappen, zodat er op deze machine zowel gedraaid als gefreesd kan worden, belangrijk om een stuk in één opspanning af te werken. “Voor sommige features die ten opzichte van elkaar met een vrij hoge tolerantie afgewerkt en gepositioneerd moeten worden, is dat geen overbodige luxe", beargumenteert Ewout. Los daarvan bewijst de nieuwe machine dat Metvico met elke nieuwe investering een technische stap vooruit wil zetten en niet gewoon extra capaciteit binnenhaalt.

Ook advies en consulting

Idealiter kan er gewoon rechtstreeks van de ingeladen stepfile worden vertrokken, maar gewoonlijk vertrekt men van een tekening die Ewout aan de machine programmeert. Soms gebeurt het dat een klant zonder tekening naar Metvico stapt. Op basis van de noden en de toepassing maakt het bedrijf dan helemaal zelf het ontwerp. Dat maakt deel uit van de geleverde service, net als het geven van advies. “Als we door een kleine aanpassing de levensduur van een onderdeel kunnen verlengen of de kostprijs kunnen verlagen, dan melden we dat aan de klant. We proberen altijd om met hen mee te denken. Ze kunnen trouwens bij ons ook altijd terecht voor consulting", legt Ewout uit, die in de fase van de productontwikkeling geregeld R&D-mensen over de vloer krijgt om samen een prototype uit te werken of te optimaliseren. Bovendien doet Metvico meer dan louter draaien en frezen. Als het las- en plaatwerk beperkt is, wat dan wordt uitbesteed, kun je er ook terecht voor assemblages.

CAD/CAM ALS DRIVER

Elk beginnend ondernemer betaalt leergeld, ook Metvico. Een van de moeilijkheden was het correct inschatten van de procesduur, en die bepaalt natuurlijk mee de prijszetting. “De overstap naar Feature CAM heeft veel van die kinderziektes opgelost", vertelt Ewout. “De simulatie levert je onmiddellijk een accurate inschatting op. Bovendien heeft het CAM-pakket ervoor gezorgd dat we de programmeer- en doorlooptijd hebben kunnen reduceren. Terwijl de oudere generatie van operation-based pakketten werkt op basis van de bewerking, herkent een feature-based pakket onmiddellijk een getapt gat of een andere feature en zal die de operaties, inclusief parameters en banen, er automatisch aan toekennen. In die zin was de investering in een performant CAM-pakket een belangrijke stap in onze ontwikkeling."

BELANG VAN PARTNERS

Zowel in de opstartfase als bij de verdere uitbouw van het bedrijf is het raadzaam niet al te veel risico's te nemen. Dat vertaalt zich in een uiterst zorgvuldige keuze van de machines. “Met name in het begin moet je zorgen dat je het maximale rendement uit je investering haalt. Nog meer dan anders is prijs-kwaliteit van doorslaggevend belang, want als je meteen voor de duurste machines gaat, is er helemaal geen reserve meer voor andere investeringen. Haas is voor ons de ideale keuze, temeer omdat we van Waasdijk eigenlijk meer beschouwen als partner dan als louter machineleverancier. In het begin is het belangrijk je goed te laten omringen door betrouwbare mensen die goed zijn in hun vak en voor je klaarstaan. Die relatie hebben we met van Waasdijk", zo vat Ewout de samenwerking samen.

VAN WAASDIJK

VAN WAASDIJK

WAARDBEEKDREEF 3
1850 GRIMBERGEN
+3224272151
+3224272191