naar top
Menu
Logo Print

GROTE FREESMACHINE OM AAN DE VRAAG VAN DE KLANT TE VOLDOEN

Grotere capaciteit, nog grotere precisie

Graux, gelegen in het Henegouwse Momignies, is een van die giganten die verborgen liggen voor het grote publiek, maar die machines voor verschillende hightech industrieën produceren met een precisie die velen met verstomming slaat. Om aan de hoge eisen van zijn klanten te voldoen, besloot Graux om over te gaan tot een grote investering: een 8 meter lange Soraluce-freesmachine.

Julien Chanteux
Julien Chanteux

ONDERAANNEMING VOOR MACHINEFABRIKANTEN

Graux is een familiebedrijf van vier generaties oud, dat in 1934 werd opgericht door Henri Graux. Oorspronkelijk was het bedrijf vooral actief in de plaatbewerking, maar al snel evolueerde het dankzij Albert Graux naar onderaanneming voor de machinefabrikanten. De jaren ‘70 en ‘80 markeerden het begin van de samenwerking op het gebied van luchtvaart en glas. Marc Chanteux en zijn zoon Julien volgden elkaar op, en gaandeweg heeft het bedrijf zijn vaardigheden op het gebied van lassen, verspaning en montage en aanpassing verder ontwikkeld. Ze hebben zich uitgerust met de nieuwste technologieën en gekwalificeerd personeel dat hen in staat stelt om een ongeëvenaarde precisie te verkrijgen voor het soort projecten dat ze uitvoeren.

PRODUCTIE VAN SPECIALE MACHINES

Graux houdt zich voornamelijk bezig met de productie van speciale machines – in de meeste gevallen zijn die zelfs uniek – voor uiteenlopende sectoren als de voedings­industrie, vlakglas, defensie, luchtvaart en de ruimtevaartindustrie. De meeste structurele en mechanische onderdelen, gebruikt bij de vervaardiging van de machines, worden ter plaatse vervaardigd en geassembleerd. Gespecialiseerde las- en/of bewerkingswerkzaamheden, zoals assemblagemallen voor de luchtvaartindustrie, besteedt het bedrijf uit.

VOOR INGENIEURSBUREAUS

“Graux produceert voor ingenieursbureaus”, aldus Julien Chanteux, sinds een jaar algemeen directeur. “Wij baseren ons op de plannen van de klant die zijn machine zelf heeft ontworpen of dat door een ontwerpbureau heeft laten doen. Anderzijds herwerken we de plannen met onze technieken en werkmethodes, wat ons in vele gevallen ertoe brengt om productie­optimalisaties voor te stellen die de kosten verlagen en/of nieuwe technieken voor te stellen die hun machines nog efficiënter kunnen maken. Het delen van informatie met de klant is essentieel.“

Graux nv in een notendopCAD/CAM

De technische voorbereiding van de productie houdt ook in dat er nieuwe plannen moeten worden gemaakt. Het Graux Projects team werkt daarvoor samen met SolidWorks. In de verspaning gebruikt de verantwoordelijke de CAD/CAM-software Mastercam om com­plexe onderdelen te programmeren. Voor onderdelen met een gemeenschappelijke vorm programmeert de machinebediener direct in de digitale besturing.

ATELIERS

De productie van Graux wordt georganiseerd in verschillende ateliers die zijn opgedeeld in vijf hallen met een totale oppervlakte van 6.200 m².

Lasatelier

“De gebruikte lastechnieken zijn MIG, MAG en TIG. Wij beschikken over gekwalificeerde ketelbouwers en lassers die volledige assemblages produceren, inclusief het vormen, plannen van de assemblage, en over gekwalificeerde las- en richtingswerkzaamheden. De minimumnorm waaraan wordt voldaan, is ISO 2768, wat het respecteren van toleranties van minder dan 1 mm per meter na het lassen garandeert.”
“Wij zijn ISO 3834, niveau 2-gecertificeerd, dat is het strengste niveau. Dit betekent onder meer dat alle materialen, inclusief vulmetaal, traceerbaar zijn, dat de apparatuur gekalibreerd is, al onze lasprocedures gecontroleerd worden en alle lassers gekwalificeerd zijn voor de lassen die ze uitvoeren. Doordringende, magnetische of ultrasone inspecties worden op verzoek uitgevoerd.“

Graux houdt zich voornamelijk bezig met de productie van speciale machines,  in de meeste gevallen zijn die zelfs uniek
Graux houdt zich voornamelijk bezig met de productie van speciale machines, in de meeste gevallen zijn die zelfs uniek

Verspaning

Voor kleine en middelgrote onderdelen is de machinewerkplaats uitgerust met meerdere vierassige draaibanken, freesmachines en verschillende bewerkingscentra. Graux beschikt ook over een aantal grote frees­machines met een vast bed en een perfect gereviseerde tweedehands boormachine, met name dankzij de hulp van de firma GIMA-Machines. Met dit machinepark kan Graux een breed gamma aan onderdelen produceren, van kleine gevels tot meterslange frames.
“Het sleutelwoord in de bewerking van al onze onderdelen, klein of groot, is precisie. Onze meeteenheid is een honderdste van een millimeter.”

Montage

Tot slot worden alle gelaste en bewerkte onderdelen in de montagewerkplaats geassembleerd en afgesteld door een multidisciplinair team van specialisten in mechanica, elektriciteit, pneumatiek en hydraulica. De in huis geproduceerde onderdelen, de motoren, cilinders of sensoren en de schakelkast voor de regeling worden op de machine gemonteerd. De machine kan op een testbank worden geplaatst om alle bewegingen ter plaatse in aanwezigheid van de klant te ontvangen.

Precisie

Montage is het moment van de waarheid, omdat elke dimensionale fout duur kan komen te staan. Daarom is het van het grootste belang dat voor elk geassembleerd onderdeel de eigen toleranties worden gerespecteerd, zodat de combinatie ervan de uiteindelijke verwachtingen van de klant kan waarmaken.

De nieuwe freesmachine heeft een grotere capaciteit qua afmetingen van  de onderdelen, een nog grotere precisie én de mogelijkheid om de machine op de achtergrond te laten werken, wat meer flexibiliteit biedt
De nieuwe freesmachine heeft een grotere capaciteit qua afmetingen van
de onderdelen, een nog grotere precisie én de mogelijkheid om de machine op de achtergrond te laten werken, wat meer flexibiliteit biedt

GEBREK AAN CAPACITEIT

Zelfs met de gevarieerde en efficiënte productiemiddelen waarover hij beschikte, moest Julien Chanteux al vanaf het begin van zijn mandaat een moeilijke beslissing nemen. “Om een nieuwe markt te veroveren, moesten we grote tanks kunnen bewerken zonder her­bewerking. Anders zouden we niet kunnen worden geraadpleegd. Daarom besloten we tot de aankoop van een nieuwe freesmachine voor de bewerking van onderdelen tot 8 bij 3,1 meter, met behoud van een onberispelijke precisie en afwerking. Bovendien waren onze freestijden te lang, onze freesmachines vormden een struikelblok. Met zijn technologie en gereedschapsmagazijn maakt deze machine het nu mogelijk om veel meer op de achtergrond te werken en de tijd te verkorten.“

 

MACHINETOLERANTIES

• Beweging over de 8.000 mm-slag van de machinelengte: 0,018 mm
• Verticale beweging van de ram met freeskop over een slag van 3.100 mm 0,012 mm.
• Horizontale beweging van de ram met freeskop over een maximale slag van 1.600 mm: 0,010 mm.

SORALUCE FP-8000

Graux ging de markt rond en besloot toen om opnieuw met GIMA-Machines te werken, dat al 21 jaar de exclusiviteit van de Soraluce-machines in Belux heeft. “We hadden in 2016 al een tweedehands 6,5 meter Soraluce-machine gekocht. We hebben de uit­stekende service die dat bedrijf ons heeft ge­leverd, erg gewaardeerd. Aangezien de nieuwe machine onze eerste nieuwe frees­machine van deze omvang is en een grote financiële investering voor ons bedrijf be­tekent, hebben we dus gekozen voor de kwaliteit van Soraluce.“

GIMA stelde een Soraluce FP-8000 voor met een lengte van 8 m, een slaghoogte van 3,1 m en een horizontale slag van de ram met de 1,6 m automatische freeskop. Het gereedschapsmagazijn biedt plaats aan 60 gereedschappen die door een automatische arm naar de kop worden getransporteerd. Die freeskop kan worden uitgerust met een taster, waarmee de machine de oorspronkelijke afmetingen van het werkstuk opneemt. De numerieke besturing herinterpreteert vervolgens de theoretische kinematica van het bewerkingsprogramma en past deze aan de werkelijke situatie van het op de tafel geplaatste werkstuk aan. Een laatste innovatie voor Graux, die in de Soraluce FP-8000 is gepland, is de mogelijkheid om de machine aan het eind van de dag te starten, zodat het onderdeel zonder operator kan worden bewerkt.

“Met deze nieuwe Soraluce hebben we een aantal stappen vooruit gezet: een grotere capaciteit qua afmetingen van de te bewerken onderdelen, een nog grotere precisie en nu ook de mogelijkheid om de machine op de achtergrond te laten werken, wat ons nog meer flexibiliteit zal geven.“

VIBRATIES VERMIJDEN

Het enige nadeel is de onvermijdelijke trilling die alle bewegende lichamen produceren. Ook al zijn de Soraluce bankfreesmachines zeer stabiel, ze hebben allemaal een unieke trillingsfrequentie. Om dit probleem op te lossen, is er een ‘anti-vibratie’-optie die dit effect neutraliseert, namelijk het DAS-systeem. Maar daarvoor spelen de fundamenten en de structuur van de machine een cruciale rol.
Lees meer hierover op www.metallerie.be.

TECMO

TECMO

INDUSTRIEWEG 13
2630 AARTSELAAR
+3238778191
+3238778192
www.tecmo.be