naar top
Menu
Logo Print

Seco master class: Applied metal cutting physics

20 en 21 november in België, 27 en 28 november in Nederland
magazine

Seco Tools Benelux organiseert voor de eerste keer een unieke en inspirerende Master Class ‘Applied metal cutting Physics’. Deze Master Class, onder leiding van Patrick De Vos, richt zich op productie- en engineeringverantwoordelijken die een beter inzicht en betere controle willen krijgen over de sleutelindicatoren van hun verspanende productieprocessen. Die sleutelindicatoren zijn de betrouwbaarheid van het proces, kosten- en productiviteitsbewaking en de kwaliteit van het afgeleverde werk.
De Master Class biedt aan de deelnemers de inzichten in het verspanend proces die nodig zijn om mee te denken over de kansen om verspaningsprocessen te optimaliseren en mee te bouwen aan een duurzame toekomst van het verspanend productiebedrijf. De karakteristieken van een verspanend proces zijn bepaald door de interactie tussen o.a. de vorm en afmetingen van het werkstuk, het werkstukmateriaal, snijcapaciteit van het gereedschap, de machinekenmerken, het type verspaningsproces en de snijvoorwaarden. Om deze interactie te begrijpen en controleren is het belangrijk om de snijomstandigheden op de snijkant goed te begrijpen. Die kunnen beschreven worden aan de hand van de totale belasting op de snijkant. Deze belasting is van mechanische, thermische, tribologische en chemische aard. Het model dat tijdens de Master Class wordt besproken, wordt afgerond met een economische beschrijving van het verspanend proces. Dit geeft de mogelijkheid om het verspaningsproces te optimaliseren met betrekking tot de kwaliteit van het verspaand oppervlak, de productiviteit en het kostenaspect.
De Master Classes vinden in België plaats op 20 en 21 november van 9u tot 17u in Hotel Serwir in Sint-Niklaas. De Master Classes in Nederland zijn een week later op 27 en 28 november van 9u tot 17u in Hotel Van Der Valk in Arnhem.
Het aantal deelnemers is beperkt.

SECO

SECO

+3223890960
+3223890989