naar top
Menu
Logo Print

UNIL LUBRICANTS GAAT VOOR DUURZAAMHEID

METAALBEWERKINGSFORMULES ZIJN GEOPTIMALISEERD NAAR VARIANT ZONDER FORMALDEHYDE

De R&D-afdeling van Unil Lubricants is voortdurend op zoek naar innovatieve formules voor metaalbewerkingsvloeistoffen om de negatieve impact op milieu en gezondheid te beperken. Met het oog op een duurzaam portfolio, zijn al onze formules voor metaalbewerking vanaf nu aangepast naar een versie zonder formaldehyde.

metaalbewerkingsvloeistof Unil Lubricants

Formaldehydevrij

Formaldehyde is een kleurloos gas met een specifieke, prikkelende geur. Het is een voorbeeld van een vluchtige organische verbinding uit de grotere groep van de aldehyden. De blootstelling aan deze stof kan op korte en lange termijn schadelijk zijn voor de gezondheid indien niet de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen bij het gebruik ervan. Het is daarom ook belangrijk om steeds alle veiligheidsinformatie te raadplegen alvorens een chemische stof in gebruik te nemen.
Om het risico aan blootstelling van formaldehyde volledig uit te sluiten, heeft Unil Lubricants alles in het werk gesteld om hun metaalbewerkingsformules te optimaliseren naar een variant waarbij de toevoeging van formaldehyde niet meer noodzakelijk is. Bij de ontwikkeling van de nieuwe formules was het behoud van de vertrouwde kwaliteit van de producten van essentieel belang. Na jarenlang onderzoek en testen kunnen zij met trots een volledig vernieuwd gamma aan emulsies en micro-emulsies op de markt brengen dat veiliger in gebruik is dan ooit tevoren.

BoorvrijMetaalbewerkingsvloeistof Unil Lubricants

Naast het minimaliseren van de gezondheidsrisico’s door het bannen van formaldehyde moet de impact van de producten op het milieu zo veel mogelijk beperkt worden. Hoewel boorzouten in principe veilig zijn in gebruik, kunnen zij een negatieve invloed hebben wanneer zij in de leefomgeving terechtkomen. Om dit te voorkomen, stelt Unil Lubricants voor elke nieuwe formaldehydevrije formule ook een boorvrije variant voor.

Safecut AERO 405

Safecut AERO 405 is een boorvrije halfsynthetische micro-emulsie die geschikt is voor het draaien, zagen, frezen en boren van rvs en aluminium. Hoewel deze oplosbare olie speciaal werd ontwikkeld voor de luchtvaart, kan dit product ook ingezet worden voor alle moeilijke bewerkingen op deze metalen. Zeker voor bewerkingen waarbij oppervlakteafwerking belangrijk is. Aan de hand van de zeer specifieke eigenschappen en de hoge eisen die de luchtvaartindustrie aan Unil Lubricants gesteld heeft, voldoet dit product aan alle specificaties van AEROSPACE ASN 42.302. Om die reden is deze metaalbewerkingsolie dan ook bijzonder goed bestand tegen hoge druk.

Safecut M 145 NT

Safecut M 145 NT is een boorvrije biostabiele micro-emulsie die in water een doorschijnende micro-emulsie vormt. Ze werd ontworpen voor algemene bewerkingen en is zowel geschikt voor hard als voor middelhard water. De opvolger van de Safecut M 140 NT, die dankzij haar vernieuwde additieven en aangepaste formule nog smediger is geworden, krijgt hierdoor een verbeterde standtijd en een verhoogde duurzaamheid. Deze olie is een universeel product. Zo is ze uitmuntend bij toepassingen voor frezen, draaien en tappen op onderdelen voor machines waaronder weefgetouwen en landbouwmachines. De universaliteit van Safecut M 145 NT kenmerkt zich ook aan de hand van de verschillende materialen die met deze emulsie bewerkt kunnen worden. Zo is ze geschikt voor alle gele metalen, aluminium, staal en legeringen, roestvrij staal en zelfs titanium.

 Vertegenwoordigers geven graag meer informatie tijdens de Machineering-beurs van 27 tot 29 maart in hal 5 van Expo Brussels.

PRODUCTGAMMA
• Metaalbewerkingsvloeistoffen
• Koelvloeistoffen
• Emulsies en micro-emulsies
• Smeermiddelen
• Vetten
• Automatisering
• Controle
TEAM
• Rik Hillaert (Sales Engineer)
• Tom Dearden (Sales Engineer)
• Karel Vandersteen (Sales Engineer)
• Gregory Spreutels (Marketing Manager)

UNIL

UNIL

BERGENSESTEENWEG 713
1600 ST PIETERS LEEUW
+3223650200
+3223600112
www.unil.com