naar top
Menu
Logo Print

ROSLER GAAT NAAR EUROFINISH MET AM SOLUTIONS

Met Additive Manufacturing (AM) is de 3D-technologie eindelijk volwassen geworden. Post-processing is een essentieel onderdeel van AM, zeker als een glad oppervlak cruciaal is. Met de lancering van AM solutions bundelt Rösler Oberflächentechnik GmbH haar jarenlange activiteiten op het gebied van post-processing van driedimensionaal geprinte delen.

AM SOLUTIONSbeursfoto

Als specialist voor de oppervlaktebewerking van conventioneel geproduceerde delen, beschikt Rösler over een uitgebreide knowhow en een ruime ervaring van 80 jaar. Met deze kennis als basis ontwikkelde het bedrijf in haar eigen laboratoria en testcentra oplossingen voor de geautomatiseerde en reproduceerbare nabewerking van 3D-geprinte onderdelen.

Met de invoering van het merk AM solutions zet Rösler deze ontwikkeling consequent voort. In dit merk, dat zich uitsluitend bezighoudt met oplossingen voor de additieve productie, worden expertise en capaciteiten gebundeld. AM solutions is een, in deze productietechnologie, gespecialiseerd merk.

Het aanbod van AM solutions omvat een breed portfolio aan diensten en geautomatiseerde technologische oplossingen voor de AM-procesketen.

Het belang van post-processing

3D-printtechnologie kan ingezet worden voor een productieproces met functionele toepassingen. Additive Manufacturing (AM) wordt vandaag gebruikt in uitlopende sectoren zoals de industrie, automotive, luchtvaart en de medische wereld. Rösler zit momenteel in een stadium waarin kwaliteit, doorlooptijd en materiaalmogelijkheden een grotere rol spelen. De meeste 3D-geprinte stukken vertonen lijnen van het gelaagde printproces. Als een glad oppervlak noodzakelijk is, is nabewerking vereist. Sommige post-processingtechnieken maken geprinte stukken ook sterker door de anisotrope eigenschappen van geprinte stukken te verminderen.

Post-processing

Op het gebied van post-processing en oppervlaktebehandeling heeft AM solutions voor elke processtap in de nabewerking het technisch en economisch optimale geautomatiseerde proces onder één dak. Het verwijderen van ondersteunende structuren is typisch de eerste stap voor elke 3D-printtechnologie. Deze stap heeft niets te maken met het verbeteren van de oppervlakteafwerking, maar is noodzakelijk om het gewenste stuk te kunnen gebruiken. Goed geplaatste ondersteuningsstructuren en de juiste printoriëntatie kunnen de esthetische impact van ondersteunend materiaal op de uiteindelijke print aanzienlijk verminderen. Ook voor het verwijderen van poeders en het vergladden, polijsten en kleuren van 3D-geprinte stukken biedt AM solutions een gepaste oplossing. Hierdoor wordt het mogelijk dat nabewerkingen proceszeker en met reproduceerbare resultaten kunnen worden uitgevoerd. Daarbij zijn de machines en installaties niet alleen als alleenstaande oplossingen ter beschikking maar ook als optimaal, aan klantspecifieke eisen aangepaste, aaneengeschakelde totaalsystemen met handmatige, halfautomatische of volautomatische werkstukhandling.

EUROFINISH STAND 52

Tijdens Eurofinish presenteert Rösler zijn nieuw gamma AM solutions voor de nabewerking van 3D-geprinte stukken. Hiermee biedt het bedrijf oplossingen en advies voor het verwijderen van ondersteunende structuren en poeders en het vergladden, polijsten en kleuren van 3D-geprinte stukken. Bezoek hen op beursstand 52 voor meer informatie!

PRODUCTGAMMA

 - Oppervlaktebehandelingsmachines, glijslijpmachines
- Kunststof en keramisch slijp- en polijst media
- Compounds en pasta's voor het slijpen en polijsten
- Afvalwaterbehandelingssystemen
- Straalinstallaties
- Straalmiddelen
- Slijt- en wisseldelen, herbekledingen en aftersalesondersteuning
- Revisie van bestaande installaties
- Procesontwikkeling en -verbetering
- Serviceverlening op uw installaties

ROSLER BENELUX

ROSLER BENELUX

AVENUE DE RAMELOT 6
1480 TUBIZE
+3223610200
+3223612831