naar top
Menu
Logo Print

ALLE FINISHBEWERKINGEN ONDER EEN DAK BIJ RVS FINISH

Klant hoeft niet meer langs meerdere specialisten

RVS Finish in Bergeijk, vlak over de grens, biedt alle straal-, slijp-, polijst- en reinigingsbewerkingen aan onder één dak. Bedrijven hoeven daarmee met hun rvs/inox stukken niet meer langs afzonderlijke straal- en slijpbedrijven, met alle risico's op beschadigingen van dien. De processen en de logistieke structuur van het bedrijf zijn bovendien tot in de puntjes geoptimaliseerd.


RVS FINISH

Met de aanscherping van de regelgeving omtrent de productafwerking, met name in de voedingsmiddelenindustrie, is de vraag naar finishbewerkingen sterk toegenomen. Met het oog op hygiëne en reinigbaarheid moeten oppervlaktes van machines en gereedschappen die met voedsel in aanraking komen, zo glad zijn afgewerkt dat bacteriën geen kans krijgen om aan te groeien. Bovendien mogen assemblagemedewerkers in de machinebouw niet met scherpe kanten worden geconfronteerd. Veel rvs-gesneden halffabricaten moeten daarom worden gestraald, geslepen en afgerond, voordat ze samengesteld worden. RVS Finish is vroegtijdig met die trend in de markt meegegaan en is op dat gebied een van de marktleiders. Toeleveranciers als Provan, SPIE Belgium en OEM'ers, waaronder Vekoma, ASML, Stork-Marel en Gea, maken gebruik van de dienstverlening van het bedrijf.


FINE FINISH® UNIEK IN DE WERELDRVS

Finish beschikt over grote straalcabines voor zowel glasparel- als keramisch stralen. Stukken worden hier gestraald in zeer lage oppervlakteruwheden, tot Ra = 0,5. Samen met zijn leverancier Holland Mineraal heeft het bedrijf het Fine Finish® proces ontwikkeld, waarmee waardes tot zelfs 0,3 mogelijk zijn. Ten opzichte van het natstralen liggen de kosten beduidend lager, terwijl de doorlooptijd korter is. Het feit dat het bedrijf deze droogstraalmethode als premium partner aan kan bieden, is kenmerkend voor de voortdurende verbeteringsstrategie en zijn missie om waarde toe te willen voegen. RVS Finish is inmiddels het enige ISO-gecertificeerde straalbedrijf en is met het Fine Finish® proces uniek.SLIJPENSlijpen is bij het bedrijf een nabewerking die verder gaat dan alleen laskanten gladslijpen. Zaakvoerder Driek Brouwers: “Klanten laten het korrelslijpen, borstelen en kantenafronden van hun rvs-producten volledig aan ons over. Daarbij gaat het zowel om platen, kokers en buizen als halffabricaten. Naast handmatige bewerking zetten we daarvoor de nieuwste slijp- en ontbraammachines in, voorzien van roterende borstels en schuurbanden in diverse korrelgroottes. Daarmee worden vlakke stukken op klantspecificatie een- of tweezijdig geslepen en worden kanten met een radius afgerond. Met de inzet van onder andere meerdere Q-fin machines kunnen we daarin een dergelijk groot volume verwerken, zodat we zeer korte levertijden kunnen realiseren."

EFFICIENTIE

De laatste twee jaar lag de focus geheel op efficiencyverbetering. Driek Brouwers: “In het logistieke proces valt er veel tijdwinst te behalen. Medewerkers hoeven niet meer te zoeken, dus hebben we ervoor gezorgd dat alles klaarstaat en bij de hand is. De slijp- en ontbraamafdeling beschikt daarom over een eigen voorraad van slijpmiddelen, borstels, schuurbanden, tools enz.Net als bij andere afdelingen binnen het bedrijf is één voorman verantwoordelijk voor de hele afdeling. Hij is voor alle medewerkers van die afdeling de enige aanspreekpersoon en draagt zelf de verantwoordelijkheid voor de inkoop van de middelen. Dat principe hebben we op alle andere afdelingen ook doorgevoerd."


ORDERS OP SCHERM

Zowel voor de slijp- als straalafdeling volgen de orders uit het ERP-systeem. Alle orders worden op een groot scherm realtime op de werkvloer weergegeven. “De codes op het scherm komen overeen met de ordernummers op het etiket aan het werkstuk. Wat bovenaan staat, heeft de hoogste prioriteit, wat gekleurd is, moet vandaag af. Zo simpel is het systeem", zegt Driek Brouwers.


CLEANROOM

Klanten laten niet alleen de oppervlaktefinishing aan RVS Finish over, maar ook de hoogwaardige reiniging. OEM'ers als ASML en Fei verlangen dat hun stukken aan de hoogste reinigingsnormen voldoen. “Daarvoor hebben we een cleanroom ingericht, waar de lucht permanent wordt ververst en gefilterd. We hebben dat proces gecertificeerd, waarmee we aan Class 5 voldoen", licht Driek Brouwers toe.

“Bedrijven lieten stukken bij afzonderlijke straal- en slijpbedrijven finishen. Na een bezoek aan RVS Finish waren ze direct overtuigd en hebben we bepaald welk proces het meest geschikt is voor de meest
gunstige prijs”


MEETKAMER

Bij alle bewerkte stukken wordt er op de meetkamer gecontroleerd of deze aan de gestelde ruwheidseisen voldoen. Daarvoor maakt de finishspecialist gebruik van een Mitutoyo meetapparaat, dat een meetrapport genereert dat als certificate of inspection met de bewerkte stukken wordt meegeleverd. “Daarna verpakken we de stukken en worden deze met een vaste transporteur direct naar de klant gestuurd."


KLANT ONTZORGEN

Het finishbedrijf ziet een complete ontzorging als een belangrijke customerbenefit. Driek Brouwers neemt de klant Spie als voorbeeld: “Voorheen liet dit bedrijf stukken bij afzonderlijke straal- en slijpbedrijven finishen. Na een bezoek aan ons bedrijf waren ze direct overtuigd.Samen hebben we bepaald welk proces het meest geschikt is en hoe we de finishbewerking tegen de meest gunstige prijs konden realiseren. Nu leggen ze al hun stukken bij ons neer, waarmee we deze klant volledig hebben kunnen ontzorgen."


SNEL EN GOED

Door de focus te richten op efficiency, is het RVS Finish gelukt de doorlooptijd sterk te verkorten. “90% van de orders leveren we binnen 24 uur. Dat is een ongoing proces. Proces en logistiek blijven we continu verbeteren."“Daarnaast bekijken we of we de handeling van grote series kunnen automatiseren, en leiden we onze medewerkers op. We zijn daarin weliswaar ambitieus, maar het werk moet bovenal voor iedereen altijd wel leuk blijven."


STRALEN MET GLASPAREL EN MET KERAMIEK

Bij het glasparelstralen worden er gebroken glaskorrels voor de straalbewerking ingezet. Aangezien de gebroken korrels scherpe hoeken hebben, krijgt het oppervlakte na de straling altijd een gematteerd uiterlijk.Bij het keramiekstralen, daarentegen, blijft de korrel intact, waardoor er een lagere ruwheid wordt verkregen. Het materiaal is weliswaar duurder, maar het gaat tien keer langer mee dan glasparels. Voornamelijk in de interieurbouw en bij bakkerijmachines wordt keramiekstralen vaak gevraagd.

Opgericht
1992
Zaakvoerder 
Driek Brouwers
Vestigingsplaats
Bergeijk
Activiteiten
Finishbewerkingen
Personeel 
22
Omzet 2013
1 miljoen
Omzet 2017 
2 miljoen
Investeringen 2016 
Circa 1 miljoen euro aan machines, productieruimte en procesoptimalisatie.
Totaal vloeroppervlak van 5.000 m²

 

RVS FINISH

RVS FINISH

GALGENBERG 9
5571 SP BERGEIJK
+31497542232
+31497542779