naar top
Menu
Logo Print

Rolan Robotics biedt vertrouwen en helpende hand bij robotisering

Gebrek aan vakmensen, flexibiliteit en waarborgen van kwaliteit zijn belangrijke redenen om te robotiseren in de metaalindustrie. Rolan Robotics, specialist in innovatieve automatiseringsoplossingen, biedt ondernemers hierbij vertrouwen en helpende hand.

Rolan RoboticsHeel Metaal BV heeft alle vertrouwen in de kennis en service van Rolan Robotics. Onlangs hebben zij gekozen voor een OTC lasrobot met duo werkstation manipulator met de mogelijkheid voor offline programmeren met behulp van FD-ST. Zij produceren complexe halffabricaten, complete producten en prototypes. Van enkel stuks tot grote series. Hendrik Vels van Heel Metaal is enthousiast: “wij zijn overtuigd van de eenvoud in programmeren, in combinatie met de gunstige afmetingen, flexibiliteit en prijs van dit systeem. En aangezien vakmensen schaars zijn, willen wij hen uitdagend werk kunnen bieden en simpel en repeterend werk beperken. Daarom hebben wij ervoor gekozen om te gaan robotiseren."

Rolan RoboticsOok Reno Verhappen van BeNed heeft het volste vertrouwen in de goede samenwerking en service van Rolan Robotics. “Ik heb daarom ook de engineers van Rolan Robotics gevraagd om product- en toekomstgericht mee te denken in wat wij willen bereiken." Deze toeleverancier van sheet metal parts/framing heeft geïnvesteerd in een lasrobot om snel te kunnen reageren op klantwensen en te kunnen voldoen aan de korte levertermijnen met behoud van kwaliteit. “Op advies van Rolan Robotics is gekozen voor een opstelling met een dubbele manipulator waardoor de productiviteit wordt verhoogd. En daarbij een synchrofeed toorts om spatloos en dunnere materialen te kunnen lassen," vertelt Reno.

Voor Broods Fijnmetaal heeft Rolan Robotics een passende handling toepassing kunnen bieden. Frezen en Draaien vormen de hoofdactiviteiten van Broods Fijnmetaal en door de groeiende vraag naar flexibiliteit hebben zij gekozen voor een OTC 6 assige handlingrobot met een payload van 50Kg en voorzien van een dubbele Schunk gripper PZN+200-1 te kiezen. Frank Broods van Broods Fijnmetaal: “Wij zijn zeer tevreden over onze nieuwste aanwinst. Rolan Robotics heeft onze ideeën over robotisering goed opgepakt en ons prima geadviseerd."

Rolan RoboticsAl meer dan 25 jaar is Rolan Robotics systeemintegrator voor automatiseringstoepassingen in de metaalindustrie. Naast lasrobots van OTC worden ook handling robots van OTC, FANUC en Stäubli ingezet om voor elk project een automatiseringsoplossing op maat te bieden. Met efficiëntieverbetering en procesoptimalisatie als resultaat.

Rolan Robotics is op de Welding Week aanwezig in Hal 1 stand B080. U bent van harte welkom!

ROLAN ROBOTICS

ROLAN ROBOTICS

DE CORANTIJN 6
1689 AP ZWAAG
+31229248484
-