naar top
Menu
Logo Print

RÖSLER INTRODUCEERT AM SOLUTIONS OP MACHINEERING

Bij Rösler Benelux B.V. staat de beurs Machineering al weken met stip aangeduid op de kalender. Het van oorsprong Duitse bedrijf dat gespecialiseerd is in oppervlaktetechnieken, is van plan om in Brussel een nieuwe merknaam voor te stellen: AM Solutions. Die biedt post-proces- en afwerkingsoplossingen voor een breed spectrum van taken in de gehele productieketen van Additive Manufacturing.

AM SOLUTIONS

Advanced Manufacturing is de laatste Detailfotojaren steeds meer een groeiende industrie. Rösler heeft daarom beslist om met zijn meer dan 80 jaar ervaring en expertise daarop in te spelen met de lancering van zijn nieuwe gespecialiseerde merk AM Solutions. In dit merk, dat zich uitsluitend bezighoudt met oplossingen voor de additieve productie, worden expertise en capaciteiten gebundeld. Rösler is al jarenlang bezig met activiteiten op het gebied van post-processing van driedimensionale geprinte onderdelen. Met de lancering van het nieuwe, gespecialiseerde merk AM Solutions focust het bedrijf zich nu dus op de toekomst.

Het bedrijf ontwikkelde in zijn eigen laboratoria en testcentra oplossingen voor de geautomatiseerde en reproduceerbare nabewerking van 3D-geprinte onderdelen. Het aanbod van AM Solutions omvat een breed portfolio aan diensten en geautomatiseerde technologische oplossingen voor de AM-procesketen.

SERVICES EN OPLOSSINGEN VOOR ELKE PROCESSTAP

Het uitgebreide portfolio van AM Solutions bevat diensten en oplossingen voor de gehele AM-procesketen, onafhankelijk van de toegepaste 3D-printtechnologie, het gebruikte materiaal of de eisen die aan het productoppervlak worden gesteld. Om die reden werkt Rösler dan ook heel nauw samen met andere toonaangevende bedrijven.

De diensten van AM Solutions bestaan onder andere uit advies geven op het gebied van hardware. Verder wordt er ook geadviseerd ten aanzien van het design van de onderdelen, die de nabewerking ten goede komen, en de positionering, ofwel optimalisatie, van het onderdeel en/of het printproces.

POSTPROCESSING

Op het gebied van Post Processing en oppervlaktefinish heeft AM Solutions voor elke processtap in de nabewerking, van het verwijderen van poeders en ondersteunende structuren tot aan het gladder maken, polijsten en kleuren, het technisch en economisch optimale geautomatiseerde proces onder één dak. Hierdoor wordt het mogelijk dat nabewerkingen proceszeker en met reproduceerbare resultaten kunnen worden gedaan. Daarbij staan de machines en installaties niet alleen als standalone oplossingen ter beschikking, maar ook als optimale, aan klantspecifieke eisen aangepaste, aaneengeschakelde totaalsystemen met handmatige, halfautomatische of volautomatische werkstukhandling.

AANWEZIG OP MACHINEERING

Rösler zal de lancering van zijn gloednieuwe paradepaardje AM Solutions op Machineering met veel enthousiasme verkondigen.
Omdat de beurs geëvolueerd is naar een totaalbeurs voor alle stappen in het productieproces, zal ook het Advanced Manufacturing veel belangstelling krijgen. Daar speelt Rösler dus op in met de voorstelling van AM Solutions. Wie meer wil weten, kan Rösler bezoeken op stand B03.

PRODUCTGAMMA

- Oppervlaktebehandelingsmachines, glijslijpmachines
- Kunststof en keramische slijp- en polijstmedia
- Compounds en pasta's voor het slijpen en polijsten
- Afvalwaterbehandelingssystemen
- Straalinstallaties
- Straalmiddelen
- Slijt- en wisseldelen, herbekledingen en aftersalesondersteuning
- Revisie van bestaande installaties
- Procesontwikkeling en -verbetering
- Serviceverlening op uw installaties

ROSLER

ROSLER

REGGESTRAAT 18
5347 JG OSS
+31412646600
-