naar top
Menu
Logo Print

Bystronic levert Mobile Bending Cell bij Göweil

Nieuwe automatiseringsoplossingen bieden mogelijkheden
magazine

De broers Herbert en Franz Göweil revolutioneerden de wereldwijde landbouw. In 1997 ontwikkelden de twee uitvinders een machine die niet alleen hooibalen comprimeert maar ook in folie verpakt. De broers patenteerden hun systeem, dat sindsdien wereldwijd de standaard is geworden. De metaalarbeiders van Göweil werken tegenwoordig onvermoeibaar aan de ontwikkeling van nieuwe productietechnologieën voor hun innovatieve landbouwmachines. De Mobile Bending Cell van Bystronic helpt hen met volledig nieuwe automatiseringsmogelijkheden.
"Landbouw zit simpelweg in het bloed van Göweil", zegt Günther Fleischanderl, hoofd van de metaalbewerkingsafdeling van Göweil. “Ik ben zelf opgegroeid op een boerderij en help nog regelmatig op de boerderij van mijn ouders.”
Het bedrijf is van plan om uit te breiden met een tweede productiefaciliteit. Een goede gelegenheid om workflows te herdenken die routine zijn geworden. "We onderzoeken elke processtap: hoe kunnen we efficiënter werken? Wat kan worden geautomatiseerd?", legt Fleischanderl uit. Om landbouwmachines te produceren, heeft Göweil talloze plaatbewerkingsonderdelen nodig met een grote verscheidenheid aan buigingen. Vandaar dat een beslissende stap de automatisering van productieprocessen was.
"Voor ons was het duidelijk dat we een kleine kantbank nodig hebben, omdat we geen ruimte hebben voor een grote", zegt Franz Göweil. "We kozen voor de Mobile Bending Cell, die de Xpert 40 kantbank combineert met een buigrobot. Bystronic was de enige leverancier die zo'n ruimtebesparende, mobiele en geautomatiseerde buigoplossing aanbood”, besluit hij.

BYSTRONIC

BYSTRONIC

+31184611020
-