naar top
Menu
Logo Print

WERK ECOLOGISCHER MET DE ECOMATIC EN VACUÜMVERDAMPERS VAN SIR JOHN

Afval- en proceswaterzuivering “zonder chemie”

Sir John B.V. is al meer dan 26 jaar de leverancier in de Benelux van producten voor de oppervlaktebehandeling van roestvast staal en aluminium. Naast de producten van Pelox uit Duitsland is Sir John B.V. sinds kort ook exclusief leverancier van de Avesta Finishing Chemicals. Hierdoor is er een compleet pakket aan gespecialiseerde producten leverbaar waarvan ook de Inoxliner deel uitmaakt. Nieuw in het arsenaal van Sir John zijn de Omnial vacuümverdamper en de Ecomatic afvalwaterbehandelingsunits.

De Ecomatic 400 zuivert tot zo’n 4.800 liter afvalwater per dag
De Ecomatic 400 zuivert tot zo’n 4.800 liter afvalwater per dag

ECOMATIC

Met de Ecomatic wordt een reactor gevuld met het te behandelen afvalwater door middel van de toevoerpomp. Bij het bereiken van het maximale niveau schakelt de pomp uit en start de roertijd. Tegelijkertijd wordt de geprogrammeerde hoeveelheid ECOSTATIC gedoseerd. Na de reactieperiode vangt de sedimentatietijd aan, zodat de gevormde vlokken kunnen bezinken. Door middel van het dubbele afvoersysteem wordt eerst het opstaande water over de bandfilter afgevoerd (hiermee wordt aanzienlijk aan filtermateriaal gespaard).

In tweede instantie wordt het gevormde slib/watermengsel over de bandfilter geleid. Zodra de bandfilter zijn maximaal niveau bereikt, sluit direct het slibafvoerventiel en schakelt de aandrijfmotor in, waardoor de slib vooruit wordt getransporteerd. Doordat er een schoonfilteroppervlak ge­creëerd wordt, komen de sondes vrij van de slib en opent het ventiel opnieuw, zodat de procedure wordt voortgezet, totdat de reactor leeg is. Hierna wordt de reactor gespoeld en is de installatie gereed voor de volgende charge. Indien de doseerunit leeg is of het filtermateriaal op is, wordt alarm gegeven.

Voordelen

De Ecomatic kent vele voordelen: de belangrijkste zijn de reductie van afvoerkosten, het verminderen van afvalwater en de recyclage en het hergebruik ervan. Bovendien is het ook PLC-gestuurd.

VACUÜMVERDAMPER

De vacuümverdamper van Omnial is een uiterst geschikt systeem om op zeer econo­mische en adequate wijze afval- en proces­waterstromen, belast met zware metalen, pigmenten, kleefstoffen, chloriden, sulfaten, minerale olie en vetten en olie-emulsies te behandelen. In de meeste gevallen wordt het destillaatwater hergebruikt. De vacuümverdamper, die leverbaar is in praktisch alle capaciteiten en uitvoeringen, reinigt het afvalwater zonder gebruik van chemische producten en werkt volautomatisch, 24 uur per etmaal.

Energiebesparing

Door het creëren van een vacuüm in de boiler, d.m.v. een venturipomp, wordt het kookpunt aanzienlijk verlaagd en vindt de verdamping reeds plaats op een temperatuur van 35 °C. Dankzij het vacuüm wordt de benodigde energie, die nodig is om het water te verdampen, met 80% gereduceerd. Door het lage kookpunt van 35 °C-40 °C produceert de vacuümverdamper zeer proper destillaatwater (95%), wat opnieuw ingezet kan worden als spoel- of demiwater. Aldus wordt het behandelde water continu gerecycled, hetgeen een aanzienlijke reductie geeft van het in te nemen stads/leidingwater. De gemiddelde hoeveelheid van vijf procent chemisch afval dient afgevoerd te worden.

Voordelen

De vacuümverdamper verbruikt weinig energie, verbruikt geen chemicaliën of gevaarlijke stoffen, haalt een hoog rendement, is zeer arbeidsvriendelijk en heeft weinig onderhoud nodig. Verder werkt het systeem continu, 24 uur per dag, en zorgt het voor een hoge reductie op afvoerkosten van afvalwater. Ten slotte kan het destillaatwater opnieuw gebruikt worden, wat zorgt voor een vermindering van de kosten op stadswater.

Toepassingen

De vacuümverdamper kan in praktisch elke bedrijfssituatie en/of industrietak toegepast worden, zoals in onder meer olie-emulsies, ontvettingsbaden, polijstafvalwater of fosfateerbaden.

SIR JOHN

SIR JOHN

ZUIDBAAN 511
2841 MD MOORDRECHT
+31182396931
-