naar top
Menu
Logo Print

OMAX bundelt krachten met Hypertherm

Leidende positie van de waterstraalindustrie wordt versterkt
magazine

OMAX, fabrikant van schurende waterstraalsystemen, gaat in zee met Hypertherm, de Amerikaanse fabrikant van industriële snijsystemen en software. Beide partijen hebben een definitieve fusieovereenkomst getekend, waarbij Omax een volledige dochteronderneming van Hypertherm wordt. De transactie zal rond 9 april voltooid zijn.
De industrie zal die van OMAX de directe aandrijvingspompen, de software, en de toepassingentechnologieën met de bijkomende portefeuille van Hypertherm van op intensifier-gebaseerde pompen en schurende recyclingsystemen combineren, om de belangrijke waterstraaltechnologie te vormen die van de industrie aanbiedt.
"Toen wijlen Dr. Olsen en ik 25 jaar geleden OMAX oprichtten, was ons doel om nieuwe motion control technologie te combineren met software om een abrasief waterstraalsysteem te creëren dat uniek is op de markt. We zijn er meer dan in geslaagd om een van 's werelds beste waterstraalproducenten te creëren", aldus John Cheung, mede-oprichter en CEO van OMAX.
"Bij het plannen van de toekomst wilden we samenwerken met een bedrijf dat onze waarden en visie deelt. We wilden een bedrijf dat onze cultuur zou beschermen, onze medewerkers stabiliteit zou bieden en onze klanten producten en diensten zou bieden die overeenkomen met onze missie. Hoewel Dr. Olsen helaas niet aanwezig is voor de aankondiging, ben ik getroost omdat ik weet dat hij dit voor OMAX volledig ondersteunde en wilde."
Ook bij Hypertherm zijn ze tevreden met overeenkomst. "We zijn enthousiast om OMAX te verwelkomen in onze familie en om hun experts samen te brengen met ons hardwerkende en getalenteerde waterstraalteam in Minnesota," zegt CEO Evan Smith.
Hypertherm zal geen grote wijzigingen aanbrengen in de activiteiten, de managementstructuur of de distributiekanalen van OMAX. De huidige kantoren en productieactiviteiten van het bedrijf in Kent, Washington, zullen intact blijven, in overeenstemming met Hypertherms filosofie van geen ontslagen.

HYPERTHERM EUROPE

HYPERTHERM EUROPE

+31165596908
+31165596901