naar top
Menu
Logo Print

VOM organiseert cursus veilig poederlakken

Donderdag 7 november 2019
magazine

De veiligheid van onze werknemers bewaken is de job van elke werkgever. Echter, in de praktijk zijn er nog steeds terkortkomingen en onveilige situaties op de werkvloer. Op verzoek van enkele poederlakkerijen en onder impuls van de nieuwe norm NBN EN 16985 omtrent veiligheidseisen van spuitcabines heeft VOM een pakket uitgewerkt met als titel 'Veilig poedercoaten voor operators'.

Op donderdag 7 november in Zwijnaarde geeft VOM in een 4-tal uurtjes een duidelijk overzicht van maatregelen die op de werkvloer moeten genomen worden in het kader van:

- Explosiebeveiliging
- Correcte aarding
- Veilige werkomgeving in en om de spuitinstallatie

De opleiding verschaft informatie over de risico's en de te nemen preventieve maatregelen bij het poederlakken met focus op de algemene en persoonlijke veiligheid tijdens het proces. Hoewel poeders geen solventen bevatten, kunnen er toch bepaalde gevaren optreden tijdens het poedercoaten. De cursus geeft tips en aanbevelingen om veilig te werken in en rond de poedercoatinstallatie.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Locatie: Huis van de Bouw, Tramstraat 59, Zwijnaarde

Doelgroep: Bedrijven die een poederlakcabine in gebruik hebben of die een nieuwe cabine wensen te installeren. Veiligheidsverantwoordelijken zijn ook van harte welkom

Taal: Nederlands

VOM

VOM

+3216401420
+3216298319