naar top
Menu
Logo Print

Metallics van Cauteren behaalt conformiteitsverklaring EN 1090 in combinatie met

Primeur in België
magazine

Metallics Van Cauteren uit Zele heeft vorige maand als eerste Belgische lakkerij zowel de conformiteitsverklaring EN 1090 als het Qualisteelcoat-label behaald.
Deze beide labels maken het bedrijf sterk in het aanleveren van kwalitatief lakwerk in een gecontroleerd proces.
Sinds 1 januari van dit jaar gebeurt de keuring en inspectie voor het internationale kwaliteitslabel Qualisteelcoat door het onafhankelijke en Belac-geaccrediteerde labo METALogic. Met een 80-tal gecertificeerde lakbedrijven en meer dan 100 gekeurde coatingsystemen is QUALISTEELCOAT één van de belangrijkste en onafhankelijk Europese kwaliteitslabels voor staal. Het toepassingsgebied van Qualisteelcoat is zeer breed en beslaat zowel onbehandeld als verzinkt staal dat nadien bekleed wordt met een verf. Het verfsysteem kan zowel een natlak als een poedercoating omvatten.
Naast het label kunnen bedrijven ook een een conformiteitsverklaring EN 1090 behalen. Beiden hebben een geldigheidsduur van één jaar. De EN 1090-1, EN 1090-2 en EN 1090-3 zijn normen voor dragende staal- en aluminiumconstructies als basis voor CE-markering. Het is sinds 1 juli 2014 verboden een bouwproduct in de handel te brengen waarvoor de Europese Commissie een geharmoniseerde Europese norm heeft gepubliceerd, indien dat product niet is voorzien van de daarop betrekking hebbende CE-markering. Dit geldt voor fabrikanten en importeurs.
Het coatingbedrijf moet zich jaarlijks door een geaccrediteerd bedrijf laten inspecteren. Bij voldoening aan de EN1090 geeft die een ‘Conformiteitsverklaring corrosiebescherming volgens EN1090’. Hiermee kan de coater richting opdrachtgever laten zien dat hij voldoet aan de eisen.

VOM

VOM

KAPELDREEF 60
3001 LEUVEN
+3216401420
+3216298319
www.vom.be
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

VOM vzw, de Belgische vereniging voor oppervlaktetechnieken van materialen is een netwerkorganisatie van ruim 300 bedrijven gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling. Onze taak is het verstrekken van technische informatie over alle disciplines van oppervlaktebehandeling. Op www.vom.be vindt u onze online ledenlijst met uitgebreide zoekfuncties en nuttige info over onze opleidingen, de recentste wetgeving, technieken, ed.

  •   
  •   
  •