naar top
Menu
Logo Print

VOM en METALogic slaan de handen in elkaar

VOM en METALogic slaan de handen in elkaar
magazine

Vanaf 1 januari 2018 gaan de Belgische vereniging voor oppervlaktetechnieken van materialen VOM en het onafhankelijke en Belac-geaccrediteerde labo Metalogic samenwerken voor het uitvoeren van inspecties in het kader van Qualisteelcoat, het internationale kwaliteitslabel voor het lakken van staal.
Het keurmerk gaat uit van een jaarlijkse keuring van het coatingproces, het verfsysteem, de in-house controle en het eindproduct. De eisen zijn vastgelegd in de technische specificaties en gaan uit van algemeen gangbare normen en processen waarbij met name vastgelegd wordt hoe een hoge en betrouwbare kwaliteit verkregen kan worden. Dit wordt bepaald door een internationaal samengestelde technische commissie. De ervaren inspecteurs van METALogic controleren in de lakbedrijven proces- en badparameters volgens een opgelegde frequentie maar ook het eindproduct doorstaat een aantal testen waarbij monsterplaten meegenomen werden naar het labo voor verdere testen. Na afloop worden alle metingen en testresultaten vastgelegd in het inspectierapport dat dient als basis voor het al dan niet behalen van het label.
VOM is een netwerkorganisatie van 300 bedrijven gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling. Tot de leden behoren opdrachtgevers, geïntegreerde bedrijven, loonbedrijven, leveranciers, controle- en expertiseorganismen, wetenschappelijke instellingen, etc… De taak van de vzw is het verstrekken van algemene en technische informatie over alle disciplines in oppervlaktebehandeling, alsook het vertegenwoordigen van de branche bij industrie en overheid.
METALogic biedt een breed gamma van producten en diensten voor het onderzoeken en opvolgen van materiaaldegradatiefenomenen in het algemeen en corrosie in het bijzonder. Het bedrijf werd in 1991 opgericht als spin-off van het Departement Metaalkunde en Toegepaste Materiaalkunde van de Katholieke Universiteit Leuven. Het klantenbestand situeert zich binnen de chemische, petrochemische, staal en vele andere industriële sectoren.

VOM

VOM

KAPELDREEF 60
3001 LEUVEN
+3216401420
+3216298319
www.vom.be
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

VOM vzw, de Belgische vereniging voor oppervlaktetechnieken van materialen is een netwerkorganisatie van ruim 300 bedrijven gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling. Onze taak is het verstrekken van technische informatie over alle disciplines van oppervlaktebehandeling. Op www.vom.be vindt u onze online ledenlijst met uitgebreide zoekfuncties en nuttige info over onze opleidingen, de recentste wetgeving, technieken, ed.

  •   
  •   
  •