naar top
Menu
Logo Print

Sirris organiseert cursus gieterijtechnologie

Theorie en praktijk over giettechnologie
magazine

Sirris, het collectief centrum van en voor de technologische industrie, zal vanaf 25 september een cursus gieterijtechnologie organiseren. De opleiding zal plaatsvinden bij Sirris in Zwijnaarde en reikt u diepgaande en praktische kennis aan over alle technologische en productie gerelateerde aspecten die van belang zijn bij gietstukken. De lesgevers zijn voornamelijk interne gieterijspecialisten en hebben jarenlange praktijkervaring en opgebouwde kennis. Ook een aantal specialisten uit de bedrijfswereld nemen delen van de opleiding voor hun rekening.
De cursus is opgebouwd uit 5 modules in het Nederlands:
Module 1: Algemene metallurgie en ferro-legeringen (11 sessies)
Module 2: Non-ferro gietlegeringen (4 sessies)
Module 3: Kleigebonden en chemisch gebonden vormzand (3 sessies)
Module 4: Smeltprocessen, werkvoorbereiding en ontwerpen van gietstukken (5 sessies)
Module 5: Mechanische beproeving en niet-destructief onderzoek (2 sessies)
U kunt ervoor kiezen alle modules te volgen of u maakt een keuze van één of meerdere modules. Elke deelnemer krijgt na afloop van de cursus een certificaat van deelname.
Om de kennis die u tijdens de opleiding heeft opgebouwd te testen, kunnen kosteloos examens worden voorzien. Dit in overleg met de lesgevers na elke module. U krijgt dan een examengetuigschrift mee.
De cursus is bedoeld voor Nederlandstalige technici en ingenieurs, werkzaam in de gieterijsector en voor technisch personeel dat regelmatig met gietstukken werkt. De cursus wordt georganiseerd vanaf minimum 10 deelnemers per module.
Meer info op https://www.sirris.be/nl/agenda/sirris-organiseert-cursus-gieterijtechnologie-vijf-modules.

SIRRIS

SIRRIS

+3293451377
+3292645848