naar top
Menu
Logo Print

5 tips om de juiste werkkledij te kiezen

Doordachte keuzes lonen
magazine

Elke sector heeft andere eisen bij het vinden van de juiste werkkledij. Maar wie bij zijn keuze aandacht heeft voor de volgende vijf criteria, kan dure miskopen voorkomen.
1. Functionaliteit
Als er buiten gewerkt wordt, moet de kledij aan alle weersomstandigheden aangepast worden. Ze moet ook uit comfortabele materialen bestaan en de juiste maat hebben. Het werk wordt namelijk makkelijker als de kleding doordacht is en het gereedschap bij de hand is. Voor vuil werk worden donkere stoffen aangewezen, terwijl witte kleding vertrouwen creëert bij jobs met hoge eisen voor hygiëne.
2. Imago
Een unieke, verzorgde look laat een goede indruk na. Om te tonen wie tot het team behoort, kunnen ter herkenning branchetypische kleuren gekozen worden. Een combinatie met anderskleurige outfits valt dan weer op en zorgt voor verschil met de concurrentie.
3. Beschermende functie
Afhankelijk van de branche zijn er veiligheidskleding, kniebescherming en veiligheidsschoenen nodig. Als er in het donker gewerkt wordt, zijn er reflecterende stroken aan vesten, broeken en overalls nodig. Waar en hoe deze reflectors hangen, wordt door Europese normen bepaald.
4. Acceptatie door het team
Betrek medewerkers bij de keuze voor werkkleding, tenslotte moet deze ‘tweede huid’ optimaal bij hen passen en graag gedragen worden.
5. Prijs
Hoe ziet de aankooplijst eruit en hoeveel wilt u spenderen aan de teamkleding? Denk bij het budget ook aan het aantal extra uitrustingen voor de kledingwissel en aan de kosten voor het onderhoud. Om de kosten te verlagen, kan kledij ook gehuurd worden. Sommige serviceverleners adviseren en zorgen continu voor gewassen uitrustingen.

MEWA

MEWA

+3264230700
+3215451590