naar top
Menu
Logo Print

Robojob onthult whitepaper industrie 4.0

Wat wil 'industrie 4.0' precies zeggen? Robojob geeft uitleg
magazine

‘Industrie 4.0’, ‘de vierde industriële revolutie’, ‘smart factories’. Voor veel mensen blijven het allemaal abstracte begrippen die de laatste jaren langzaam de sector zijn binnengeslopen. Wat betekent het nu voor een toeleverancier of in de CNC-sector? RoboJob geeft uitleg in een whitepaper die te downloaden is op haar website. “De laatste tijd krijgen we regelmatig vragen van onze klanten over Industrie 4.0,” vertelt CEO Helmut De Roovere. “Of onze Turn- en Mill-Assist Series in dat plaatje passen, en hoe dat dan werkt. Wanneer we daar op inpikken, blijkt dat het bij veel mensen niet duidelijk is wat deze hype nu juist betekent. Daar willen we graag duidelijkheid in brengen.” Industrie 4.0; waar staat het nu echt voor? Wat betekent het in mensentaal? Industrie 4.0 verwijst naar de samensmelting van de digitale wereld en de industrie. Een voorbeeld: freesmachines zullen niet langer beladen worden door arbeiders, maar door slimme robots. De voordelen van deze innovaties zijn talrijk: hogere efficiëntie, productiviteit en flexibiliteit, die op hun beurt leiden tot kostenbesparingen en een verhoogde werkvreugde bij de operatoren. Zij kunnen zich immers meer en meer toeleggen op het creatieve deel van de job terwijl de machines en robots het repetitieve, fysieke deel voor hun rekening nemen. RoboJob stelt de whitepaper ‘Industrie 4.0 in de maakindustrie’ beschikbaar op www.robojob.eu.

ROBOJOB

ROBOJOB

INDUSTRIEPARK B 12
2220 HEIST-OP-DEN-BERG
+3215257274
+3215257280
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

 RoboJob automatiseert ook uw kleine en middelgrote series.......
..voor draaien én frezen

Krimpende brutomarges, groeiende loonkosten, een tekort aan geschoolde arbeidskrachten, plotse schommelingen in orderintake, constante volumewijzigingen...de verspanende industrie staat vandaag voor heel wat uitdagingen.
Simply robotizing CNC
RoboJob helpt u deze uitdagingen aan te gaan, met innovatieve robotsystemen voor draaien en frezen. Onder het motto "Simply robotizing CNC"verhogen we de flexibiliteit op uw werkvloer. U bespaart gegarandeerd tijd en kosten: zo blijft u uw business boosten.
Praktische voordelen
Heel wat industriële automatisaties zijn louter projectgebaseerd: ze werken met specifiek ontworpen installaties voor grote reeksen. Onze baanbrekende, gebruiksvriendelijke oplossingen breken fundamenteel met die traditie. Ze zijn bijvoorbeeld ook uitermate geschikt voor kleine en middelgrote series.

En ze bieden nog meer voordelen: 
* compact en plaatsbesparend;   
* geen rasterplaten nodig, dankzij de universele aanvoer; 
* volledig vrije machineopening, zodat de operator geen  hinder ondervindt bij zijn activiteiten;             
* eenvoudig verwijderbare spaanbak, dankzij een unieke opstelling; 
* vlot implementeerbaar – de insteltijd bedraagt slechts 5 minuten;
* korte praktische opleiding – enkele uren volstaan;
* focus op de capaciteit van CNC-machines, niet op 1 bepaald onderdeel;  
* geschikt voor alle merken en types van CNC-machines;       
* automatische beveiliging met periferische laserscanner;      
* eenvoudig en snel verplaatsbaar van de ene machine naar de andere;  
* geen verborgen kosten – gratis software-updates;  
* slechts 6 tot 18 maanden terugverdientijd; 
* maximum 5 à 8 euro/uur afschrijving.

  •   
  •   
  •