naar top
Menu
Logo Print

DIN TOOLS INTRODUCEERT WELD4ME OP WELDING WEEK

Samenwerking tussen drie bedrijven leidt tot totaaloplossing in het lassen

DIN Tools, zusterbedrijf van VSE Technologies, bestaat nog maar een goede tien jaar, maar is in die tijd wel uitgegroeid tot een inter­nationale referentie op het vlak van las­technieken. Het bedrijf uit Heist-op-den-berg is tegenwoordig een geautomatiseerd integrator en automatisatie­partner welke zijn kennis toepast in de modificatie en automatisatie van las- en manipulatie­apparatuur. Tijdens Welding Week, van 19 tot en met 21 november, zal DIN Tools haar nieuwste product introduceren: de Weld4Me-lasrobotcel.

De Weld4Me-robotcel is  een flexibele totaaloplossing
De Weld4Me-robotcel is
een flexibele totaaloplossing

WELDING WEEK

DIN Tools zal tijdens Welding Week met een gemotiveerde ploeg al zijn expertise en ervaring op tafel leggen om de klant zo goed mogelijk te begeleiden. Bezoek DIN Tools op hun stand 4-D320!

WELD4ME: DE TOTAALOPLOSSING VOOR GEROBOTISEERD LASSEN

Het is al enige tijd een publiek geheim dat het moeilijk is om goed personeel te vinden op de arbeidsmarkt. Daarom is het vaak opportuun om samen te werken met andere bedrijven. Dat idee werd dan ook realiteit toen DIN Tools, ESAB en Yaskawa samen een totaaloplossing ontwikkelden voor gerobotiseerd lassen. De Weld4Me is efficiënt, productief, veilig en eenvoudig te gebruiken.
De nieuwe oplossing is een kleine, mobiele cel welke een cobot, lasapparatuur en noodzakelijke software bevat. Het heeft dus alles wat nodig is om gerobotiseerd te lassen!

Yaskawa-cobot

De Weld4Me-lascel beschikt over een Motoman HC 10 cobot van Yaskawa. Die is zowel een industriële robot als een cobot. Deze combinatie zorgt voor het beste van twee werelden, zoals de eenvoudige programmering, het handmatige bewegen van een cobot en de uitgebreide lasfuncties van een lasrobot. Dit zijn onder meer pendelen, naadvolgen via een lichtboogsensor en tactiel zoeken. De Motoman HC 10 Cobot is een zes­assige hybriderobot en heeft een YRC 1000-besturing. Het bereik van de cobot is 1,2 meter. Bovendien kan het een gewicht tot 10 kg hanteren.
Een cobot is gemaakt om samen met een menselijke operator te werken. Die kan de robotarm handmatig leiden en de lastoorts manueel positioneren. Het is eenvoudig om mee te werken, zelfs voor een operator zonder kennis van programmeren.

YRC 1000

De YRC 1000-controller – ook gebruikt bij andere robots – zorgt voor een efficiënte besturing van de Yaskawa-cobot. Het heeft als grote voordeel dat lasfuncties zoals pendelen, tactiel zoeken, naadvolgen en multi-layerlassen uitgevoerd kunnen worden.
Die zijn normaal gezien niet mogelijk met een cobot, maar wel met een industriële lasrobot, maar dankzij de YRC 1000-besturing en de software kan de Weld4Me-robotcel dit ook.

YaskawaESAB-lasapparatuur

Naast de collaborative robot is er in de Weld4Me-lascel ook plaats voor lasapparatuur van ESAB. 's Werelds meest toonaangevende expert op het gebied van lastechnologie was verantwoordelijk vanaf de toorts en het tussenpakket tot de stroombron, lasdraadaanvoer en het stopcontact. Een datalogsysteem, dat zich in de cloud bevindt, monitort het volledige lasproject. Wanneer er een probleem of slijtage wordt opgemerkt, wordt dit meteen doorgegeven. De gebruiker kan tevens steeds zien waar alle machines staan. Een andere grote innovatie is het SAT-lasproces (Swift Arc Transfer). Hierbij liggen de voortloopsnelheden en neersmeltvolumes hoger dan bij het sproeibooglassen. Ook de lage heat input is voordelig, want dit zorgt voor minder vervorming.

Welding Wizard software

Op de YRC 1000-besturing is er een extra softwareprogramma geïnstalleerd, ge­naamd de Welding Wizard. Dit zorgt ervoor dat de robot eenvoudig geprogrammeerd kan worden. Welding Wizard is een overzichtelijke en intuïtieve software die snel kan worden aangeleerd. Zo kunnen alle parameters gemakkelijk worden geïntegreerd. Met de Welding Wizard kan er snel en eenvoudig een lasprogramma worden gemaakt zonder dat een getrainde programmeur erbij moet zijn. Verder zijn ook extra functies zoals tactiel zoeken en naadvolgen beschikbaar in de besturing.

DIN TOOLS ZORGT VOOR EEN TURN-KEY-OPLOSSING

De cobot, software en lasapparatuur werden door DIN Tools samengebracht tot de Weld4Me-lascel, die toepasbaar is in heel wat industriële toepassingen. De lascel beschikt ook altijd over een kleine lastafel. Die is ideaal voor kleine werkstukken of lastraining. Ten slotte is het mogelijk om de cel te verplaatsen met dank aan een verrijdbaar systeem. Hierdoor wordt er veel tijd – en dus ook kosten – bespaard.

Alle partners die hebben meegewerkt aan de Weld4Me-lasrobotcel vulden elkaar perfect aan en kijken uit naar de introductie ervan tijdens Welding Week
Alle partners die hebben meegewerkt aan de Weld4Me-lasrobotcel vulden elkaar perfect aan en kijken uit naar de introductie ervan tijdens Welding Week

INTRODUCTIE TIJDENS WELDING WEEK

DIN Tools zal straks tijdens de Welding Week, van 19 tot en met 21 november in de AntwerpExpo, de Weld4Me-lascel introduceren. Lasapparatuur en robot zullen niet meer apart moeten worden besteld door de klant. Vanaf nu wordt het veel gemakkelijker om simpelweg de totaaloplossing Weld4Me aan te kopen. Naast de Weld4Me zal DIN Tools ook een andere totaaloplossing presenteren op Welding Week. Samen met partner SEW hebben ze namelijk een robot gecombineerd met een Automated Guided Vehicle (AGV). Het idee hiervan is om de robot naar het werkstuk te sturen. Dit om de robot in te zetten bij grote, niet verplaatsbare werkstukken.

IDEAAL VOOR KLEINE SERIES

Weld4Me is de ideale oplossing voor producten welke zonder een externe as voor het roteren of draaien, gelast kunnen worden. De lasoplossing is geschikt voor elk bedrijf dat eenvoudig klein seriewerk heeft om te lassen. Deze opstelling is een ongecompliceerd instapmodel voor het robotlassen. Beginners kunnen de robot eenvoudig programmeren via de Welding Wizard-software en meer ervaren operators kunnen de uitgebreide functies benutten.

Wilt u meer weten? Bezoek dan tijdens Welding Week de stand van DIN Tools (4-D320). Het beursteam zal u met veel plezier ontvangen!

PRODUCTGAMMA

– Nieuwe en tweedehandstoestellen
– Toortsen en toortspakketten
– Machine racks
– Projecten op maat
– Diverse verbruiksgoederen (Spare parts, wear parts, lasdraden, toortsen van ESAB, Binzel, Dinse,...)

VSE

VSE

LIERSESTEENWEG 173/bus K
2220 HEIST-OP-DEN-BERG
+3215230140
+3215221842