naar top
Menu
Logo Print

STUBBE ZET ZIJN OGEN OP DE TOEKOMST

Nieuwe meetmachine en ISO-9001-certificaat

Stubbe Metaalbewerking uit Beerse viert volgend jaar zijn 25e verjaardag. Ter ere van die verjaardag zet het bedrijf, gespecialiseerd in CNC-draaien en -frezen, extra in op kwaliteit en nauwkeurigheid door het behalen van het ISO-9001-certificaat en het aanschaffen van een gloednieuwe 3D-meetmachine. Bovendien investeert Stubbe sterk in het automatiseren en digitaliseren van zijn machinepark en werkplaats.

STUBBE METAALBEWERKING

Stubbe kocht onlangs een nieuwe meetmachine

In 1994 richtte Pierre Stubbe zijn bedrijf Stubbe Metaalbewerking op. De Antwerpse firma kende een sterke groei door steeds in te spelen op de behoeften van de klant. Stubbe is namelijk gespecialiseerd in draai- en freeswerk van stukwerk, kleine en middelgrote series in metaal en kunststof. Na een uitbreiding van de activiteiten kan er sinds kort ook worden geassembleerd én gemonteerd. Complexe stukken of seriewerk, wat de klanten ook vragen: Stubbe staat altijd voor hen klaar.

KWALITEIT EN NAUWKEURIGHEID

In 2019 viert de firma haar 25e levensjaar, een belangrijke mijlpaal. Om stagnatie te vermijden en te voldoen aan de steeds hogere eisen van de klanten, heeft Stubbe daarom al heel wat geïnvesteerd. Zo heeft de firma op vraag van enkele klanten het ISO-9001-certificaat, de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen, behaald.
Dankzij dat certificaat weten de klanten dat ze altijd het eindproduct in de geëiste kwaliteit zullen ontvangen. Naast het certificaat heeft Stubbe Metaalbewerking ook een gloednieuwe 3D-meetmachine gekocht en daarvoor een kwaliteitscontroleur met kennis en ervaring aangeworven. Ieder geproduceerd stuk wordt zo grondig gemeten om de beste resultaten te behalen.

MACHINEPARK

Stubbe Metaalbewerking beschikt over een uitgebreid en geautomatiseerd machinepark, met vertrouwde merken zoals Okuma en Mazak. Zo staat er een Okuma multitasking-machine die voor alle draai- en freesbewerkingen kan worden gebruikt. Dat bespaart zowel tijd als kosten. De machines zijn daarnaast geautomatiseerd met robotarmen van RoboJob, de Belgische expert in CNC-automatisering. De combinatie van de CNC- en multitaskingmachines en de robotarmen maken het mogelijk dat de werktijden en levertijden van Stubbe Metaalbewerking zo kort mogelijk worden gehouden.

DIGITALISERING

Stubbe duwt ook door op vlak van digitalisering door onder meer gebruik te maken van de CAD/CAM-software TopSolid. Daarmee kan er zowel getekend als geprogrammeerd worden op de machines. Daarbovenop gebruikt Stubbe Metaalbewerking al jaren een ERP-pakket dat de organisatie van het bedrijf enorm helpt. In dat ERP-pakket zit namelijk een digitaal planningssysteem, dat automatisch orders inplant in iedere machine. Dankzij dat ERP-pakket heeft Stubbe een digitale planning die het atelier rechtstreeks aanstuurt en de levertijden sterk verbetert. Digitalisering en automatisering helpen Stubbe Metaalbewerking dus enorm vooruit in de productie en leveringen. Daarom is Stubbe van plan om ook de komende jaren nog verder te investeren in nieuwe digitaliserings- en automatiseringstechnologieën.

ACTIVITEITEN

- CNC-draaien
- CNC-frezen
- Montage
- Assemblage
- Retrofit

STUBBE

STUBBE

+3214883475
-